راهنمای خرید کفش اسکیت در 2023 | اسکیت چیست و چه انواعی دارد

قطعا تاکنون همه‌ی شما نام اسکیت را شنیده‌اید. امروزه، ورزش اسکیت از جمله پرطرفدارترین ورزش ها در دنیا شناخته شده که برای انجام آن نیاز به تجهیزات و یا هزینه های هنگفت نخواهید داشت. امروزه اسکیت هم به عنوان سرگرمی و هم به عنوان ورزش کاربرد دارد. شما می توانید با یک جفت اسکیت در هر مکانی از ورزش لذت ببرید. تنها کافیست که با تمرین مداوم سعی کنید یاد بگیرید که تعادل خود را حفظ کنید و البته یادگیری افزایش سرعت نیز اهمیت دارد. به همین دلیل نیز شما باید در این زمینه اطلاعات خود را افزایش داده و دقیقا بدانید که اسکیت چیست؟

در این مقاله راهنمای خرید کفش اسکیت ارائه میشود.زمانی که شما تصمیم به انجام ورزش مورد علاقه خود می گیرید، اولین نکته ای که به ذهنتان می رسد این است که چه ابزاری برای این ورزش و با چه کیفیتی مناسب است. ورزش اسکیت از این قاعده مستثنی نیست. ابتدا سن و میزان وزن ورزشکار برای انتخاب کفش اسکیت بسیار مهم است. در ادامه به چند نکته از راهنمای خرید کفش اسکیت می پردازیم.

در واقع همه ی ما قطعا می دانیم که اسکیت چیست و قطعا شما نیز با این رشته ورزشی تا حدودی آشنا هستید، اما هدف ما از این مقاله این است که این رشته ورزشی را بیشتر زیر ذره بین قرار دهیم و شما را با این رشته ورزشی، اصول انجام آن، انواع و یا حتی فواید آن آشنا کنیم و در آخر بتوانید تصمیم درست برای خرید بهترین نوع را داشته باشید. پس اگر شما نیز تمایل دارید به طور دقیق تر پاسخ این سوال که ورزش اسکیت چیست؟ را بدانید، حتما پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه اسپرت مال باشید.

نگاهی به تاریخچه اسکیت

پیش از اینکه به بررسی این سوال بپردازیم که اسکیت چیست؟ در ابتدا قصد داریم شما را با تاریخچه این رشته آشنا کنیم. آیا در مورد تاریخچه اسکیت چیزی می دانید؟ آیا می دانید که تاریخچه این رشته ورزشی به چه زمانی برمی گردد؟ اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه اسکیت داشته باشیم، باید در ابتدا این نکته را متذکر شویم که در سال ۱۷۶۳ شخصی به نام مرلین ژوزف بلژیکی، اسکیت را اختراع کرد.

جالب است بدانید که این شخص هنگام اختراع کفش های اسکیت برای اولین بار آن ها را در یک مهمانی در لندن استفاده کرد و البته خسارت بسیار زیادی نیز به میزبان وارد کرد. پس از آن و با گذشت مدت زمانی یک فرد دیگر به نام موسیو پتی بلدی که در اصل فرانسوی بوده، نوع دیگری از اسکیت را اختراع کرد که با کمک آن می توانست حرکت پاتیناژ را به سادگی و راحتی انجام دهد.

نگاهی به تاریخچه اسکیت

به همین دلیل نیز با گذشت زمان استفاده و کاربرد اسکیت در بین عموم مردم بسیار رواج پیدا کرد و امروزه شاهد انواع مختلف این ورزش هستیم و به عبارتی بهتر ورزش اسکیت امروزه دارای سبک های مختلفی است و مسابقات متعددی نیز برای آن برگزار می شود. البته همین امر نیز موجب شد امروزه شرکت های بسیار زیادی وارد ساخت و عرضه کفش اسکیت شوند.

بیشتر بخوانید: تولیدی اسکیت برد در ایران

ورزش اسکیت چیست؟

آیا با ورزش اسکیت آشنا هستید؟ آیا شما نیز همانند برخی افراد گمان می کنید که ورزش اسکیت تنها به فعالیت اسکی کردن با کفش های مخصوص گفته می شود؟ در صورتی که شما همانند بسیاری دیگر از افراد اطلاعات محدودی در مورد این رشته ورزشی دارید، نیازی به نگرانی نیست چرا که در ادامه به شرح پاسخ به این سوال شما که ورزش اسکیت چیست؟ می پردازیم.

به طور کلی اسکیت به معنی مجموعه ای از فعالیت های ورزشی است که  سبک و رشته های گوناگونی همانند اسکیت نمایشی، اسکیت فری لاین، اسکیت سرعت، اسکیت جاده ای و اسکیت رولر دارد. این رشته ورزشی نه تنها برای سلامتی مفید است بلکه برای پر کردن اوقات فراغت نیز بهترین گزینه خواهد بود، چرا که برای انجام آن نیازی به صرف هزینه های گزاف نخواهید داشت.

اسکیت چیست؟ انواع کفش اسکیت و 7 نوع از انواع رشته های ورزش اسکیت

البته در صورتی که قصد داشته باشید این رشته ورزشی را به صورت حرفه ای ادامه دهید، لازم است تا با برخی از اصول مهم آن آشنا شوید که در ادامه نیز به توضیح آن می پردازیم.

بیشتر بخوانید: اسکیت برد چیست {راهنمای خرید اسکیت برد و 7 تا از انواع اسکیت برد و قیمت آنها}

اصول ورزش اسکیت

عمدتا هر رشته ورزشی دارای اصول و قواعد خاصی است که ورزش اسکیت از این قاعده مستثنی نیست و به عبارتی بهتر برای انجام هر چه بهتر آن بدون هیچ گونه آسیب لازم است تا با این اصول آشنا شده و آن ها را رعایت کنید و به همین دلیل نیز ما قصد داریم برای شما شرح دهیم که اصول ورزش اسکیت چیست.

ابتدا و به عنوان اولین اصول این رشته ورزشی باید به ایمنی آن اشاره کنیم، به عبارتی بهتر برای شروع این ورزش و همچنین برای جلوگیری از ایجاد هر نوع آسیب و یا خطر احتمالی باید در ابتدا به سراغ کلاه، ساعد بند، آرنج بند، زانو بند و دستکش های مخصوص بروید. همچنین لازم است بدانید که این ورزش را شما باید در محیط های مخصوص همانند پیست اسکیت و یا پارک های دارای سطوح هموار و زمین صاف انجام دهید‌.

اصول ورزش اسکیت

علاوه بر این پیشنهاد می شود که برای یادگیری بهتر مهارت های ورزش اسکیت از یک مربی حرفه ای کمک بگیرید. همچنین لازم است به هنگام خرید کفش اسکیت به یک مرکز معتبر مراجعه کنید تا کفش های با کیفیت و دارای ایمنی و استانداردهای لازم را در اختیار شما قرار دهند. لازم است این نکته را نیز بدانید که در رشته ورزشی باید کم‌ کم فعالیت و سرعت خود را افزایش دهید و برای این امر از همان ابتدا عجله نکنید.

انواع کفش اسکیت

کفش اسکیت از مهم ترین تجهیزات این ورزش و فعالیت است که لازم است بدانید کفش های اسکیت به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

انواع کفش اسکیت

  • اسکیت کواد ( quad skate )

به اسکیت های دارای ۴ چرخ موازی با یکدیگر، اسکیت کواد می گویند. البته این اسکیت ها همچنین به اسکیت دربی نیز معروف هستند. از این اسکیت ها بیشتر برای اسکیت نمایشی و یا تفریحی استفاده می کنند.

  • اسکیت اینلاین ( inline skate )

اسکیت اینلاین که به اسکیت خطی نیز معروف است، عمدتا دارای ۳ الی ۵ چرخ است که همه ی چرخ ها در یک خط به وسیله تیغه اسکیت قرار می گیرند. امروزه این نوع اسکیت رشد بسیار زیادی داشته و به انواع اسکیت و شاخه ها دسته بندی شده است.

بیشتر بخوانید: فواید دستگاه مسگری (5 مورد مهم) و روش استفاده از آن

انواع رشته های اسکیت

همان طور که در قسمت های قبلی این مقاله که در مورد اسکیت چیست؟ اشاره کردیم، ورزش اسکیت امروزه دارای رشته های مختلف و متعددی است که هر فرد با توجه به سلیقه و علاقه خود معمولا یکی از آن ها را انتخاب می کند. در ادامه قصد داریم برای آشنایی بیشتر شما با اسکیت، انواع رشته های اسکیت را معرفی کنیم.‌

انواع رشته های اسکیت

1- اسکیت سرعت

یکی از انواع رشته های اسکیت، می توان رشته اسکیت سرعت را نام برد. در ورزش اسکیت این سبکی، افراد از چرخ های بزرگ دارای سرعت بالا استفاده می کنند. در واقع می توان گفت که اسکیت سرعت از مهیج ترین سبک های این رشته است که در آن اسکیت سواران با تمرین و یادگیری انواع تکنیک ها در نهایت یاد می گیرند که چگونه با بالاترین میزان سرعت حرکت کرده و در عین حال مقدار انرژی کمتری نیز بسوزانند.

2-  اسکیت رولبال

در رشته اسکیت رولبال که یکی از انواع سبک های ورزش اسکیت است، دو تیم تشکیل می شود که هر یک از آن ها دارای ۶ نفر ذخیره و ۶ نفر در زمین بازی هستند. این سبک به طور کلی ترکیبی از انواع مختلف رشته های ورزشی همانند هندبال، بسکتبال و اسکیت است. در این سبک بازیکن باید بدون اینکه به فضای معین شده وارد شود توپ را به درون دروازه حریف بیندازد.

3- اسکیت فری استایل

رشته اسکیت فری استایل که از دیگر سبک های اسکیت بسیار محبوب است، خود دارای ۶ زیر شاخه است. همان طور که از نام آن نیز مشخص است، این سبک از ورزش اسکیت شامل آزادی و تنوع بسیار زیادی است و به همین دلیل نیز به آن فری استایل ( freestyle ) می گویند. در واقع این سبک شامل حرکات مختلف  نمایشی و چرخشی، سرعت، پرش و ترمزهای نمایشی است. از جمله ۶ شاخه رشته اسکیت فری استایل می توان کلاسیک، بتل، پیر کلاسیک، اسپید اسلالوم، جامپ و اسلاید را نام برد.

4- اسکیت هنری

اسکیت هنری مانند اسکیت روی یخ و یا همان پاتیناژ است که با کمک اسکیت های رولر انجام می شود. در این سبک از ورزش اسکیت بازیکنان حرکات نمایشی را همراه با نواخت آهنگ به نمایش می گذارند که البته این نوع می تواند به صورت تک نفره، دونفره و یا حتی تیمی اجرا شود.

5- اسکیت هاکی

در ورزش اسکیت، یک سبک دیگری وجود دارد که به نام هاکی معروف است. در این سبک، هر تیم دارای ۵ بازیکن است که ۴ نفر آن ها بازیکن و ۱ نفر دروازه‌بان هستند، تقسیم می شوند که در دو نیمه ۲۵ دقیقه ای بازی می کنند و بین این دو نیمه یک استراحت ۵ دقیقه ای دارند. در این نوع بازی تماس بیش از حد بازیکنان با یکدیگر خطا به حساب می آید.

6- اسکیت رولر فری استایل اگرسیو

در رشته اسکیت رولر فری استایل اگرسیو، اسکیت سواران با کمک گرفتن از اسکیت های خاص که دارای بدنه مستحکم، اندکی سنگین و چرخ های کوچک است به اجرای حرکات بر روی تجهیزات ورزشی مخصوص همانند رمپ ها، شیب ها، میله ها و سکوها می پردازند. همچنین لازم است بدانید که این سبک از ورزش اسکیت به گرایش های مختلفی تقسیم می شود که البته این سبک علی رغم مهیج بودن اما بسیار پرخطر است و به همین دلیل نیز استفاده از تجهیزات ایمنی مانند کلاه در مسابقات رسمی اجباری شده است.

7- اسکیت آلپاین

در رشته اسکیت آلپاین که معروف ترین سبک ورزش اسکیت به حساب می آید، اسکیت سواران از یک سطح شیب دار مسابقه را آغاز می کنند و پس از گذشت از پرچم ها خط پایان را به صورت مارپیچ رد می کنند. در این مسابقه هر بازیکن می تواند ۲ بار به صورت انفرادی به مسابقه بپردازد و در نهایت بهترین رکورد را برای وی در نظر می گیرند.

8-اسکیت دانهیل

این سبک عمدتا در یک مسیر پر پیچ و خم و البته خارج از شهر برگزار می شود. البته این بازی از بالای تپه ها و یا جاده های شیب دار شروع می شود و هر بازیکن که بتواند زودتر از بقیه رقبای خود خط پایان را رد کند، برنده مسابقه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: کرنومتر ورزشی چیست و 5 نکته مهم هنگام خرید کرنومتر ورزشی

مزایا و معایب اسکیت

اکنون که به اینجای مقاله اسکیت چیست؟ رسیده اید، قطعا به طور دقیق تری در مورد ورزش اسکیت اطلاعات دارید و به همین دلیل در ادامه قصد داریم شما را با مزایا و معایب اسکیت آشنا کنیم.

مزایا و معایب اسکیت

از جمله مزایای ورزش اسکیت می توان به این امر اشاره کرد که این رشته ورزشی موجب افزایش سوخت و ساز در بدن شما می شود و در نتیجه آن نیز طبیعتا چربی های بدن کاهش می یابند. علاوه بر این، رشته ورزشی اسکیت موجب تقویت ماهیچه های بدن همانند بازو، پا و کمر می شود و همان طور که می دانید تقویت هر یک از این ماهیچه ها از ایجاد هرگونه درد و یا مشکلات جلوگیری می کند.

اما در مورد معایب ورزش اسکیت لازم است بدانید که هیچ یک از رشته های ورزشی، معایبی ندارند و به عبارتی بهتر ورزش اسکیت برای بدن ضرری ندارد اما در صورتی که یک بازیکن خود دچار بیماری خاصی باشد و یا اینکه حرکات اسکیت را به درستی انجام ندهد، این ورزش می تواند به وی آسیب برساند.

برای مثال اگر یک شخص حرکات ورزشی این رشته را کاملا اشتباه انجام دهد، ممکن است با کوفتگی و یا ضرب دیدگی در بافت های نرم مواجه شود. علاوه بر این کبودی های مختلفی نیز بر روی بدن ایجاد می شوند که به دلیل جمع شدن خون در زیر بافت است. همچنین از معایب اسکیت سواری غلط و غیر حرفه ای می توان به آسیب های مغزی و جمجمه ای اشاره کرد. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که در ابتدای کار بهتر است از یک مربی کاربلد و ماهر کمک بگیرید.

قوانین کلی اسکیت

در دنیا همه ی انواع ورزش ها دارای قوانین خاص خود هستند. بازی و یا ورزش اسکیت نیز قوانین خاصی دارد که رعایت آن موجب ایمنی و در نتیجه لذت بردن از بازی می شود. در صورتی که قصد داشته باشید به بازی اسکیت به صورت غیر حرفه ای ادامه دهید، رعایت قوانین زیر ضروری است:

  • قبل از اینکه به بازی اسکیت در خیابان ها بپردازید، باید حتما از تمامی قوانین عبور و مرور آگاه شوید.
  • رعایت نکات ایمنی همانند تهیه کلاه، مچ بند، زانو بند و مواردی از این قبیل ضروری است.
  • بهتر است با خانواده اسکیت سواری کنید.
  • در هنگام اسکیت سواری به ویژه در شب از لباس های روشن استفاده کنید تا رانندگان بتوانند شما را ببینند.
  • دقت کنید برای سبقت گرفتن از یک خودرو باید همانند قوانین راهنمایی رانندگی عمل کنید، به این معنی که از سمت چپ خودروها سبقت بگیرید.
  • در شرایط جوی نامناسب همانند بارندگی از اسکیت سواری بپرهیزید.
  • از مسابقه دادن در خیابان ها و یا کوچه ها خودداری کنید.
  • به هیچ عنوان در هنگام بازی وسایل نقلیه را از پشت نگیرید.

لازم است بدانید که اگر قصد داشته باشید ورزش اسکیت را به صورت حرفه ای ادامه دهید نیز باید قوانین خاصی را مورد نظر بگیرید، برای مثال اسکیت سرعت قوانین بسیار سخت گیرانه ای دارد، چرا که در این سبک اسکیت به دلیل اینکه بازیکنان باید سرعت بسیار بالایی داشته باشند احتمال آسیب دیدگی نیز بیشتر است. به عنوان مثال در صورتی که در حین بازی به دلیل لغزش بازیکن دیگری را به بیرون زمین انداختید و یا اینکه پیراهن دیگر بازیکنان را بکشید، این کارها خطا حساب می شوند و ممکن است منجر به اخراج شما شوند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کیسه خواب مردانه و زنانه در تابستان و زمستان

راهنمای خرید کفش اسکیت

اگر به دنبال خرید کفش اسکیت هستید، ادامه این راهنما را مطالعه نمایید.

جنس بوت و قسمت کفش گونه اسکیت

قسمت کفش گونه اسکیت به دو صورت نرم و سخت در بازار موجود می باشد. توجه داشته باشید که این ورزش بسیار به کفش اصطحلاک وارد می کند و جنس این قسمت باید حسابی مقاوم باشد. به هنگام خرید کفش اسکیت به کناره های کفش فشار آورده و دقت فرمایید که به راحتی تو نرود، زیرا بعد از مدتی به خاطر حرکات پا و تکنیک های ورزش اسکیت، کفش کج می شود. قسمت نوک کفش در معرض ضربه ها به هنگام زمین خوردن است و باید از مقاومت قابل توجهی برخوردار باشد.

جنس و میزان مقاومت جوراب اسکیت

جوراب اسکیت جهت محافظت ساق پا در تماس با قسمت پلاستیکی اسکیت می باشد. این جوراب خا باید ضخامت قابل توجهی داشته باشد که این امر در اسکیت های مرغوب کاملا رعایت شده است. اگر این جوراب ها ساق پا را به خوبی پوشش ندهند، پوست آن قسمت دچار زخم و منجر به آسیب به پا می شود.

فریم و یا تیغه اسکیت

جنس این قسمت هم به صورت فلزی و هم به صورت پلاستیکی می باشد. نکته مهم این قسمت این است که به خوبی به کفش اسکیت متصل شده باشد. دو تیغه است که در کف بوت قرار دارد به هنگام باز کردن چرخها نباید خیلی راحت به هم نزدیک نشوند.

جنس چرخ های اسکیت

جنس چرخ های اسکیت به هیچ عنوان نباید سفت و خشک باشد زیرا چون به هنگام ورزش کردن به زانوان و مهره های کمر شما فشار وارد می کند و منجر به آسیب می شود. شما می توانید به راحتی نرمی و سفتی چرخهای اسکیت به فشار آوردن به چرخ ها چک کنید. البته دیگر در بازار اسکیت با چرخ سفت کمتر یافت می شود.

راهنمای خرید کفش اسکیت
راهنمای خرید کفش اسکیت

سایز چرخ های اسکیت

سایز چرخ های اسکیت برای کودکان و بزرگسالان و افرادی مبتدی و حرفه ای متفاوت است. اگر به تازگی این ورزش را شروع کرده اید، کالاورزش به شما توصیه می کند که قطر چرخ ها کمتر از 80 میلی متر باشد.

بلبرینگ

سهولت حرکت چرخ ها نقش مهمی در انجام حرکات و سرعت اسکیت می باشد. سرعت حرکت بلبرینگ ها را با ABEC نشان می دهند. برای مبتدی ها بهتر است سرعت ABEC5   و ABEC7 تهیه شود. ABEC9 و ABEC11 برای حرفه ای ها می باشد و کودکان و افراد مبتدی بهتر است از آن استفاده نکنند.

اندازه و وزن کفش های اسکیت

اسکیت ها قابلیت تغییر سایز تا 3 سایز بزرگتر را دارند. پس نیاز نیست برای کودکان خود که در سن رشد هستند سایز بزرگتر از پای آنها را تهیه فرمایید. وزن اسکیت باید با سن و وزن شما متناسب باشد زیرا اگر سنگین تر از تحمل شما باشد انجام حرکات برای شما سخت بوده و منجر به زمین خوردن و آسیب های ناشی از آن می شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب قلم بند فوتبال

سخن پایانی

اسکیت چیست؟ در این مقاله سعی کردیم توضیحات مفصلی در مورد این رشته ورزشی ارائه دهیم تا راهنمای خرید کفش اسکیت را نیز در خود داشته باشد. اسکیت در واقع یک رشته ورزشی است که افراد می توانند برای سرگرمی و به صورت غیر حرفه ای نیز به انجام آن بپردازند. علاوه بر این در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع رشته های اسکیت و همچنین مزایا و معایب و قوانین کلی ورزش اسکیت آشنا کنیم.

بنابراین در صورتی که با ورزش اسکیت به خوبی آشنا نیستید و یا اینکه شما نیز از علاقمندان به این رشته ورزشی هستید، پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را با دقت مطالعه کنید چرا که سعی کردیم به طور مفصل این رشته ورزشی را برای شما معرفی کنیم.

5/5 - (1 امتیاز)

نظر

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه