معایب کفپوش پی وی سی در 2024

  1. خانه
  2. »
  3. اسپرت مگ
  4. »
  5. معایب کفپوش پی وی سی در 2024
معایب کفپوش پی وی سی
5/5 - (1 امتیاز)

احتمالا تاکنون نام کفپوش پی وی سی را شنیده باشید. اما آیا با خصوصیات و ویژگی‌های این مدل کفپوش آشنا هستید؟ در مورد معایب کفپوش پی وی سی چه می‌دانید؟ از آن‌جایی که این کفپوش امروزه به یکی از پرکاربردترین کفپوش‌‌ها تبدیل شده است، تصمیم گرفتیم در این مقاله ضمن اینکه خصوصیات و ویژگی‌های آن‌ها را معرفی کنیم.

شما را با معایب این نوع کفپوش آشنا کنیم. بنابراین اگر قصد خرید کفپوش پی وی سی را دارید و تمایل دارید بدانید که این کفپوش برای کاربرد مورد نظر شما مناسب خواهد بود یا خیر، حتما تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید.

کفپوش پی وی سی چیست؟

در ابتدا و پیش از آشنایی شما با معایب کفپوش پی وی سی لازم دانستیم تا در ابتدا شما را با این مدل کفپوش و مشخصات آن آشنا کنیم. کفپوش پی وی سی همان‌طور که از نام آن نیز مشخص است نوعی پوشش برای کف به شمار می‌رود. این نوع کفپوش بر خلاف لمینت دارای خاصیت ارتجاعی است و انعطاف پذیری بالایی نیز دارد.

نام انگلیسی این کفپوش Polyvinyl Chloride است و با توجه به نوع جنس و مواد اولیه استفاده شده برای تولید آن، می‌توانید در هر فضایی از آن استفاده کنید.

به طور کلی ماده اولیه این کفپوش از نوع پلیمر و مشتقات نفتی است که شباهت بسیار زیادی به پلاستیک دارد و علاوه بر زیبایی، مقاومت و انعطاف‌پذیری بالایی نیز دارد. کفپوش پی وی سی دارای کربن، هیدروژن و کلر می‌باشد که با فیبر و دیگر لایه‌های دکوراتیو، ترکیب شده‌اند.

هر یک از این لایه‌ها در Pvc دارای وظیفه مشخصی هستند و بر روی محصول نهایی اثر گذار می‌باشند.

ماده اولیه و اصلی تشکیل دهنده کفپوش پی وی سی در اصل همان پلاستیک است و انعطاف پذیری بالای این کفپوش نیز به دلیل استفاده از این ماده در ساخت آن است. کفپوش Pvc به دلیل اینکه از چوب ساخته نشده است، مقاومت بالایی در برابر آب دارد.

به همین دلیل نیز پیشنهاد می‌کنیم در قسمت‌هایی که آب زیادی ریخته می‌شود مانند آشپزخانه‌ها از این مدل کفپوش با لمینت استفاده کنید. این نوع کفپوش‌ها در دو نوع شکل رولی و تایلی تولید می‌شوند که ضخامت‌های متفاوتی نیز دارند.

بیشتر بخوانید: چگونه بهترین مرکز پخش لوازم ورزشی را برای نیازهای خود انتخاب کنیم؟

کفپوش پی وی سی چیست

لایه های کفپوش پی وی سی چیست؟

به طور کلی لازم است بدانید که کفپوش پی وی سی از سه لایه اصلی ساخته شده است. دو لایه زیرین در اصل به پلاستیک و پی وی سی مربوط می‌شوند که مقاومت داخلی یک کفپوش را تامین می‌کنند که لبته با توجه به نوع جنس و موادی که در کارخانه‌ها از آن استفاده می‌کنند، میزان مقاومت نیز می‌تواند متفاوت باشد.

دیگر بخش‌های این نوع کفپوش به لایه رویی آن مربوط می‌شود. این لایه را عمدتا با کمک چشم نمی‌توان از بدنه اصلی جداسازی کرد ولی چیزی که به نمایش گذاشته می‌شود در اصل همان لایه رویی است که ضخامت آن چند میکرون است.

مشخصات لایه‌های کفپوش Pvc

با وجود معایب کفپوش پی وی سی اما این کفپوش دارای مزایای بی‌شماری است که از جمله آن‌ها می‌توان به وجود لایه‌های متعدد و مستحکم اشاره کرد. در واقع شرکت‌هایی که در زمینه تولید کفپوش پی وی سی فعالیت دارند از یک لایه محافظ برای افزایش استحکام، دوام و ماندگاری استفاده می‌کنند.

این نوع لایه عمدتا در دو نوع ساده و آجدار وجود دارد. لایه‌های عاجدار دارای برجستگی‌های کوچکی هستند که موجب می‌شوند سطح کفپوش حالتی لغزنده نداشته باشند.

مشخصات لایه‌های کفپوش Pvc

لازم به ذکر است که شکل ظاهری این برجستگی‌ها نیز دارای انواع بسیار زیادی است. طرح گرانیت یکی از انواع طرح‌های برجسته به شمار می‌رود که بسیار مورد استقبال خریداران قرار گرفته است. کفپوش پی وی سی دارای رویه ساده، فاقد برجستگی‌های ریز می‌باشد اما از نظر ظاهری دارای شباهت بسیار زیادی به انواع کفپوش چوبی و پارکت‌های چوبی است.

بر روی این نوع محصولات یک لایه بسیار متراکم و انعطاف‌پذیر استفاده می‌کنند. لایه رویه جدا نمی‌شود و از باز شدن درز موجود در بین کفپوش تایل‌ها نیز ممانعت می‌کند.

در نهایت از یک لایه زیبا و دکوراتیو برای جذاب کردن ظاهر کفپوش پی وی سی استفاده می‌کنند. این لایه ضخامت بسیار نازکی دارد و حدود 12 میکرون نیز تخمین زده شده است. به طور کلی هر یک از لایه‌ها دارای ویژگی‌های خاصی است اما مجموع این لایه‌ها بر روی کیفیت کلی کفپوش Pvc اثر گذار خواهد بود.

هر کدام از لایه‌های استفاده شده در این مدل کفپوش به گونه‌ای کار شده که در نهایت باعث حفظ و دوام دیگر لایه‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع کفپوش لاستیکی

انواع کفپوش پی وی سی

انواع کفپوش پی وی سی

اکنون قصد داریم پیش از بررسی معایب کفپوش پی وی سی شما را با انواع این کفپوش آشنا کنیم. به طور کلی کفپوش‌ها دارای دسته‌بندی‌های مختلفی هستند که در ادامه به دو نوع کلی آن‌ها اشاره می‌کنیم:

از لحاظ نوع جنس کفپوش Pvc

از نظر نوع جنس می‌توان کفپوش‌های پی وی سی را به دو نوع کلی رولی و تایلی تقسیم کرد.

کفپوش‌های نوع رولی به طور کلی یه تیکه‌ای هستند که دارای ضخامت کمتر از کفپوش‌های تایلی می‌باشند و به عبارتی بهتر مانند موکت‌های رولی هستند و سر تا سر فضا را بدون اینکه بتوان به آن‌ها برش زد، قرار گرفته می‌شوند. از جمله مزایای کفپوش نوع رولی می‌توان به این امر اشاره کرد که بدون درز هستند.

این امر موجب می‌شود که در زمان تمیز کردن آن‌ها با هیچ مشکلی مواجه نشوید. این مدل کفپوش عمدتا در مراکز درمانی و بهداشتی کاربرد دارند.

نوع دیگر کفپوش به نام تایلی معروف است که مانند لمینت‌ها به شکل تکه تکه می‌باشند و ضخامت آن‌ها نیز از 2 میل شروع می‌شود. از جمله ویژگی‌های این مدل کفپوش می‌توان به این امر اشاره کرد که در صورت آسیب دیدن شما می‌توانید به راحتی قسمتی از آن‌ را جایگزین کنید.

در صورتی که یک یا چند تایل از این مدل کفپوش آسیب ببیند شما می‌توانید به راحتی بخش آسیب دیده را خارج و جایگزین کنید. بدین ترتیب می‌توانید تایل مشابه کفپوش را به جای تایل آسیب دیده نصب کنید.

به شما توصیه می‌کنیم که حتما در زمان خرید تعدادی از تایل‌ها را نگهداری کنید.

به این دلیل که هر یک از کفپوش‌ها در زمان عرضه به بازار دارای شماره سریال خاصی هستند و در صورتی که تمایل داشته باشید در چند سال آینده بخشی از آن را تغییر دهید ممکن است با خرید سری جدید رنگ‌های روشن روشن و متفاوتی دریافت کنید و این از جمله معایب کفپوش پی وی سی نوع تایلی به شمار می‌رود.

از لحاظ ضخامت کفپوش Pvc

از نظر ضخامت نیز کفپوش‌های پی وی سی دارای انواع مختلفی هستند. به عبارتی بهتر ضخامت کفپوش پی وی سی به دو نوع 2 و 3 میل دسته‌بندی می‌شوند.

اغلب کفپو‌ش‌های عرضه شده به بازار دارای نوع 2 میل می‌باشند، چرا که نوع 3 میل معمولا برای مکان‌های صنعتی و البته پر رفت و آمد استفاده می‌شوند و قیمت آن‌ها نیز عمدتا دو برابر 2 میل‌ها می‌باشد. هر چقدر که میزان کفپوش پی وی سی بیشتر باشد، استقامت و تحمل آن کفپوش نیز بیشتر می‌شود.

در پارکینگ‌های عمومی و یا انبارهای صنعتی این مدل کفپوش‌ها دارای ماندگاری بالایی هستند و به راحتی دچار آسیب نمی‌شوند. کیفیت و ضخامت دو عامل مهمی هستند که در زمان خرید کفپوش پی وی سی باید به آن‌ها توجه کرد.

بیشتر بخوانید: انواع کفپوش برای مهد کودک

معایب کفپوش پی وی سی

معایب کفپوش پی وی سی (2)

پیش از اقدام به خرید کفپوش پی وی سی بهتر است که در ابتدا با معایب کفپوش پی وی سی آشنا شوید. در واقع با وجود اینکه این مدل کفپوش دارای مزایای متعددی است اما معایبی نیز به همراه دارد. از جمله معایب کفپوش پی وی سی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- دارای مواد شیمیایی آلی فرار

از جمله معایب کفپوش پی وی سی می‌توان به این امر اشاره کرد که دارای مواد شیمیایی آلی فراری است که می‌تواند باعث خارج شدن گازها سمی شود. در واقع در مکان‌‌های بسته که تهویه مناسبی نیز ندارند، این امکان وجود دارد که پس از نصب کردن کفپوش، گازهای سمی در محیط منتشر شوند.

البته لازم است ذکر کنیم که خود کفپوش پی وی سی مشکلی ندارد ولی انتشار گازهای سمی ممکن است با نصب کفپوش ایجاد شود.

این پدیده به ویژه در زمان آغاز نصب به وجود می‌آید. اما با گذشت زمان انتشار گازهای سمی به شدت کاهش یافته و پس از مدتی به صفر می‌رسد. برای جلوگیری از ایجاد این مشکل توجه کنید که کفپوش‌ به مدت طولانی در معرض اشعه مستقیم نور خورشید قرار نگیرد.

برای جلوگیری از انتشار این گازها تنها کافی است که با کمک پرده و یا دیگر موانع از تابش مستقیم آفتاب بر روی این مدل کفپوش جلوگیری کنید.

2- مشکلات زیست محیطی کفپوش پی وی سی

از دیگر معایب کفپوش پی وی سی در واقع مواد اولیه‌ای است که برای ساخت این کفپوش به کار گرفته می‌شوند. همان‌طور که در قسمت‌ قبلی نیز به آن اشاره کردیم کفپوش پی وی سی از مواد نفتی و پلاستیکی ساخته می‌شود. این نوع مواد قابلیت بازگشت به محیط زیست را ندارند.

به همین دلیل نمی‌توان این مدل کفپوش‌ها را دوست‌دار و سازگار با محیط زیست دانست، چرا که پلاستیک‌ها قابلیت بازگشت به طبیعت را ندارند. بنابراین به طور کلی می‌توان بیان کرد که از جمله معایب کفپوش پی وی سی این است که این نوع کفپوش‌ها قابل تجزیه نیستند و این امر نسبت به کفپوش‌های چوبی یک نقطه ضعف به شمار می‌رود.

اما با دقت به طول عمری که این مدل کفپوش دارد، این مشکل دردسر زیادی برای شما به وجود نخواهد آورد. در واقع با نصب کردن کفپوش پی وی سی برای سالیان زیادی به تعویض کردن کفپوش نیازی نخواهید داشت.

3- تعمیر کفپوش پی وی سی

دیگر معایب کفپوش پی وی سی این است که این محصول عمر و ماندگاری بالایی دارد و دارای کیفیت زیادی است و به ندرت ممکن است دچار آسیب و ایراد شود. کفپوش‌های Pvc در مقابل خراشیدگی، پوسیدگی و ساییدگی مقاومت بسیار بالایی دارد.

اما از معایب کفپوش پی وی سی این است که در صورت ایجاد آسیب جدی، تعمیر کردن آن‌ بسیار سخت است. اکثر کفپوش‌های پی وی سی به کف چسبیده و نمی‌توانید آن‌ها را به راحتی جدا کنید.

4- لک شدن Pvc

لازم است بدانید که از مهم‌ترین مزایای کفپوش پی وی سی این است که مقاومت بسیار بالایی در برابر لکه‌ها دارد. این نوع کفپوش به طور کلی در برابر آلودگی و لکه‌ها مقاومت بالایی دارد. اما از جمله معایب کفپوش پی وی سی می‌توان به این مورد اشاره کرد که این مدل کفپو‌ش‌ها در برابر لکه‌های ایجاد شده از لاستیک عملکرد مناسبی ندارند.

پاشنه‌های کفش‌های لاستیکی، ترمز و یا حاشیه لاستیکی فرش‌ها و محصولاتی از این جمله می‌توانند بر روی کفپوش لکه‌ ایجاد کنند. در واقع می‌توان بیان کرد که یکی از معایب کفپوش پی وی سی این است که واکنش شیمیایی نامناسبی در برابر لاستیک از خود نشان می‌دهد که البته با اندکی توجه و مراعات می‌توانید از این امور جلوگیری کنید.

5- رشد قارچ در کفپوش پی وی سی

هنگامی که قصد دارید این مدل کفپوش‌ها را برای محیط مورد نظر خود خریداری کنید حتما باید به نکات بهداشتی و رعایت نظافت دقت کافی داشته باشید. دقت داشته باشید که باید از وارد شدن آب و دیگر مایعات به منافذ این پوشش‌ها جلوگیری کنید، چرا که زمینه مناسبی را برای رشد قارچ و تکثیر آن‌ها فراهم خواهید کرد.

این قارچ‌ها ممکن است حتی سلامتی شما و افراد که در محیط مورد نظر زندگی می‌کنند را با گذشت زمان به خطر بیندازد. به همین دلیل با وجود اینکه این نوع پوشش‌ها دارای مقاومت بالایی هستند اما از جمله معایب کفپوش پی وی سی این است که احتمال رشد قارچ در آن‌ها به ویژه زمانی که نکات بهداشتی را رعایت نکنید، بسیار زیاد خواهد بود.

بیشتر بخوانید: چگونه بهترین مرکز پخش لوازم ورزشی را شناسایی کنیم؟ نکات و ترفندها

سخن پایانی

کفپوش پی وی سی از جمله کفپوش‌های پرکاربرد این روزها است که در این مقاله سعی کردیم ضمن معرفی آن‌ها به خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارند، اشاره‌ کنیم‌‌. علاوه بر این لازم است بدانید که با وجود مزایای بی‌شماری که دارند دارای معایبی هستند که در این مقاله برای شما معرفی کردیم‌.

به طور کلی پیشنهاد می‌کنیم پیش از اقدام به خرید تمام مطالب ذکر شده در این مقاله را مطالعه کنید تا بتوانید با اطمینان کامل برای خرید اقدام کنید.

linkedin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

اسپرت مال اولین و بزرگترین پاساژ آنلاین خرید عمده لباس و لوازم ورزشی در ایران است.

برند های محبوب ورزشی ایرانی

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه