کرنومتر ورزشی چیست و 5 نکته مهم هنگام خرید کرنومتر ورزشی

احتمالا تاکنون بارها کرنومتر ورزشی را دیده اید، اما آیا می دانید که دقیقا کرنومتر ورزشی چیست؟ و یا اینکه چه کاربردهایی می تواند داشته باشد؟ در واقع اغلب افراد هنگامی کاربرد این نوع از تجهیزات را متوجه می شوند که قصد انجام انواع حرکات ورزشی را داشته باشند.

کرنومتر ورزشی چیست

از ابتدایی ترین و ساده ترین کاربرد کرنومتر می توان به این امر اشاره کرد که زمان سپری شده بین دو رویداد را اندازه گیری می کند و این کار با کمک دکمه های شروع و توقف موجود بر آن انجام پذیر است. به عبارتی بهتر هنگامی که دکمه شروع را فعال می کنید تا زمانی که بر روی دکمه توقف کلیک نکنید کرنومتر به ردیابی زمان ادامه می دهد.

به طور عمده کرنومتر ورزشی دارای یک صفحه دیجیتال در مرکز و بین دو دکمه است که نشان دهنده زمان سپری شده است. همچنین به طور معمول کرنومتر دستی زمان را بر اساس دقیقه، ثانیه و یک صدم ثانیه به نمایش می گذارد. البته برخی کرنومترهای ورزشی نیز موجود هستند که برای دقت بیشتر زمان را تا یک میلیونیم ثانیه نیز ثبت می کنند.

در مورد کاربرد کرنومتر ورزشی نیز لازم است بدانید که در موقعیت های مختلف و زیادی قابل استفاده است و یک ابزار برای ثبت کردن کمترین زمان در رویدادهای مهم نیز به حساب می آید. در ادامه این مقاله قصد داریم به طور دقیق تر به توضیح این امر بپردازیم که کرنومتر ورزشی چیست؟ پس در صورتی که شما نیز تمایل به خرید این نوع از تجهیزات ورزشی را دارید پیشنهاد می کنم تا انتها با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کیسه خواب مردانه و زنانه در تابستان و زمستان 2023

تاریخچه کرنومتر

شاید برای بسیاری از شما جالب باشد که در مورد تاریخچه کرنومتر بیشتر بدانید و یا تمایل داشته باشید در مورد نحوه اختراع و اولین کاربرد آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. جالب است بدانید که این ابزار اولین بار در قرن ۱۸ ظاهر شد. در واقع در سال ۱۶۹۵ یک مرد بریتانیایی به نام ساموئل واتسون به درخواست یک جراح به نام جان فلویر، ساعت نبض پزشک را ساخت. این دستگاه به صورت جیبی بود که با کمک یک اهرم آن را متوقف می کردند و البته قابلیت اندازه گیری ۱.۵ ثانیه را داشت. اما به طور کلی اولین کرنومتر در سال ۱۸۲۲ به نام نیکلاس ماتیو ریوسک در جهان به رسمیت شناخته شد.

تاریخچه کرنومتر

کرنومتر چگونه زمان را اندازه می‌ گیرد؟

از جمله سوالاتی که ممکن است برای شما پیش آید این است که کرنومتر چگونه زمان را اندازه می‌ گیرد؟ لازم است بدانید که برخلاف ساعت های دیگر همانند ساعت های جیبی، دیواری و یا مچی، این ابزار زمان روز را مشخص نمی کند. در واقع کار اصلی کرنومتر ورزشی این است که طول مدت زمان انجام یک کار را به افراد اعلام می کند. لازم است بدانید که کرنومتر ساعت زمان سپری شده را به طور عمده و به سه روش زیر اندازه گیری می کند:

کرنومتر چگونه زمان را اندازه می‌ گیرد؟

1- روش تجمیعی

یکی از روش های اندازه گیری زمان توسط کرنومتر ورزشی به نام روش تجمیعی شناخته شده است. طبق این روش مدت زمان بین یک رویداد تا رویدادی دیگر اندازه گیری می شود. برای مثال با کمک روش تجمیعی می توان مدت زمان رفتن یک ورزشکار از نقطه شروع تا پایان را اندازه گیری کرد.

2- روش انشقاقی

کرنومتر ورزشی همچنین این قابلیت را دارد تا زمان طول کشیدن بین یک سری رویدادها را اندازه بگیرد. برای مثال با کمک روش انشقاقی می تواند مدت زمانی که طول می کشد تا یک دونده بتواند دور یک میدان بدود را محاسبه کند.

3- روش تفکیکی

امروزه نوعی از کرنومتر ورزشی وجود دارد که علاوه بر روش های گفته شده می تواند زمان را به صورت روش تفکیکی نیز محاسبه و به نمایش بگذارد. به عبارتی بهتر کرنومترهای پیشرفته تر می توانند هم به صورت تجمیعی و هم به صورت تفکیکی زمان را محاسبه کنند. برای مثال مدت زمانی که ورزشکار یک دور را بدود و البته به طور همزمان کل زمانی که در طی مسابقه دویده است را نیز محاسبه می کند.

ذکر این نکته نیز بسیار ضروری است که کرنومتر ورزشی و تایمرها با وجود شباهت ماهیتی که دارند اما در اصل با یکدیگر متفاوت هستند. به همین دلیل نمی توان گفت که هر ساعت دارای تایمر به کرنومتر بی نیاز خواهد بود. از مهم ترین تفاوت این دو می توان موارد زیر را نام برد:

  • کرنومتر ورزشی شمارش خود را از صفر آغاز می کند در حالی که تایمر معمولا شمارش معکوس تا صفر دارد.
  • کرنومتر ورزشی عمدتا زمان بین دو رویداد را محاسبه می کند در حالی که تایمر مدت زمان معینی را اندازه می گیرد.

بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب قلم بند فوتبال (جامع در 2023)

کاربرد کرنومتر ورزشی

کرنومتر یکی از تجهیزات مهم در دنیای ورزش به حساب می آید. این ابزار توانایی ثبت زمان و رکورد را دارد. به طور کلی از جمله مهم ترین کاربرد کرنومتر ورزشی می توان موارد زیر را نام برد:

کاربرد کرنومتر ورزشی

  • کرنومتر ساعت برای محاسبه عملکرد و یا تعیین رتبه

به عنوان مثال، مدت زمانی که طول می کشد تا یک دونده ۱۰۰ متر بدود را محاسبه می کند. همچنین زمان صرف شده توسط رتبه اول، دوم و سوم را مشخص می کند.

  • کرنومتر به یک قسمت مهم در آموزش تبدیل شده است

بسیاری از ورزشکاران برای تمرین و افزایش مهارت های خود از کرنومتر ورزشی استفاده می کنند و بر اساس آن با مربی خود پیگیر عملکرد و پیشرفت خود می شوند. البته جالب است بدانید که برخی از کرنومترهای ساعت برای دوره های حفظ و روخوانی قرآن کریم، کلاس های موسیقی و یا حتی آموزش زبان های خارجه نیز استفاده می شوند.

  • کاربرد کرنومتر ساعت در طول مسابقه

از دیگر کاربردهای مهم و بارز استفاده از کرنومتر ورزشی می توان به کاربرد آن برای محاسبه کردن زمان اضافی مورد نیاز در وقت اضافه فوتبال اشاره کرد.

  • سایر کاربردهای کرنومتر

جالب است بدانید که از کرنومتر نه تنها در رویدادهای ورزشی و دیگر رویدادهای نام برده شده در این مقاله استفاده می شود، بلکه از این ابزار در برخی شرکت ها برای ردیابی کردن ساعات کار کارکنان و البته ارزیابی نهایی کار آن ها نیز استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: حوله استخری چیست و چه ویژگیهایی باید داشته باشد

راهنمای خرید انواع کرنومتر

اکنون که با کرنومتر ورزشی و کاربرد آن آشنا شدید، در این قسمت قصد داریم نکاتی را به عنوان راهنمای خرید انواع کرنومتر برای شما معرفی کنیم. در واقع از آنجایی که کرنومترها به ویژه مدل های پیشرفته آن ها عمدتا دارای قیمت بالایی هستند، بهتر است پیش از اقدام برای خرید برخی نکات مهم را که در ادامه ذکر می کنیم، مورد نظر بگیرید.

راهنمای خرید انواع کرنومتر

1- شکل

از مهم ترین قسمت های هر کرنومتر ورزشی شکل آن است. عموما کرنومتر که دارای شکل بیضی و یا چهار گوش است، ایده آل به حساب می آید، چرا که علاوه بر خوش فرم بودن پس از استفاده نیز با گرفتگی عضلات دست مواجه نخواهید شد. داشتن بند نیز مزیت حساب می شود چرا که دیگر نیازی نیست این ابزار را در دست بگیرید و به عبارتی کاربرد راحتی نیز خواهد داشت.

2- بدنه و دکمه‌ ها

بدنه و دکمه بخش دیگری از کرنومتر ورزشی است که باید به آن دقت کنید. در واقع کرنومتر ممکن است به بدن شما برخورد داشته باشد، از دستتان رها شود و یا حتی در آب فرو رود. به همین دلیل کرنومتر مورد نظر شما باید دارای بدنه مقاوم و ترجیحا جنس پلاستیکی سخت و یا لاستیک بادوام باشد. همچنین مدلی که بر روی آن عبارت Shock-resistant ( به معنای ضد ضربه بودن ) و یا Water-resistant ( به معنای مقاوم در برابر آب ) است، می تواند گزینه انتخابی بسیار مناسبی باشد. علاوه بر این موارد دکمه ها نیز باید دارای جنس پلاستیکی باشند و بر روی فنرهای محکمی سوار شده باشند.

3- نمایشگر

نمایشگر کرنومتر ورزشی نیز دارای اهمیت بالایی است، چرا که قرار است برای مدت زمان زیادی به آن خیره شوید و همچنین باید هر بار با دقت اعداد موجود بر روی آن را بخوانید. بهتر است کرنومتر مورد نظر شما صفحه نمایشگر بزرگی داشته باشد تا بتوانید به راحتی و با یک نگاه تمامی اطلاعات لازم را بخوانید. همچنین از آنجایی که احتمالا در هنگام استفاده از کرنومتر در معرض آفتاب خواهید بود، لازم است مدلی انتخاب کنید که صفحه ضد انعکاس نور داشته باشد.

4- کارکردهای زمان‌ سنجی

در حین خرید کرنومتر ورزشی باید مطمئن شوید که این ابزار می تواند سرعت و زمان های لازم را با دقت کامل اندازه گیری و ثبت کند. به عنوان اولین ویژگی باید توجه داشته باشید که کرنومتر مورد نظر شماره بندی انباشته داشته باشد. به عبارتی بهتر قابلیت شمارش از صفر را داشته باشد. همچنین در بهترین حالت ممکن این ابزار باید بتواند ساعت، دقیقه، ثانیه و صدم ثانیه را حساب و ثبت کند. علاوه بر این یک کرنومتر ورزشی باید قابلیت شکستن زمان را نیز داشته باشد.

5-عمر باتری

به عنوان آخرین نکته برای انتخاب و خرید کرنومتر ورزشی، توصیه می شود عمر باتری را نیز در نظر بگیرید. اغلب این تجهیزات دارای باتری لیتیومی هستند که این نوع باتری ها دارای سال ها دوام و ماندگاری هستند. همچنین دقت کنید که به محض تیره و یا کمرنگ شدن صفحه نمایش باید باتری را تعویض کنید چرا که این امر ممکن است به دیگر قسمت های کرنومتر آسیب برساند.

بیشتر بخوانید: معرفی ورزش دارت و انواع ورزش دارت(جامع2023)

سخن پایانی

در این مقاله سعی داشتیم به این سوال که کرنومتر ورزشی چیست؟ پاسخ دهیم. علاوه بر این جهت آشنایی بیشتر شما با این ابزار، انواع کاربردها و همچنین نکات لازم برای خرید بهترین کرنومتر را برای شما ذکر کردیم. استفاده کردن از این نوع تجهیزات شاید از دید شما فقط مختص انواع رشته های ورزشی باشد اما لازم است بدانید که با کرنومتر می توانید برای تمامی کارهای خود به طور دقیق تری برنامه ریزی داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

نظر

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه