امروزه چاپ روی تیشرت به روشهای مختلفی انجام میشود که از جمله آنها میتوان به چاپ سیلک، چاپ سابلیمیشن، چاپ DTG، چاپ DTF، چاپ ژلاتین، چاپ رول حرارتی (چاپ کاتری) و چاپ مدیا ( کاتری رنگی) اشاره کرد. هر یک از این روشهای چاپ دارای مزایا و معایب خاصی است و همچنین میتوانند دارای محدودیتهایی باشند.
باکیفیتترین نوع چاپ، سابلیمیشن و DTF میباشد که قیمت چاپ سابلیمیشن بسیار به صرفهتر بوده و از جهتی دیگر سریعترین و پرکاربردیترین نوع چاپ که بر روی انواع جنسها و پارچههای رنگی قابل اجرا میباشد، همان چاپ DTF است.
برای اینکه پاسخ به این سوال که چاپ روی تیشرت چگونه انجام میشود، در ادامه قصد داریم شما را با انواع این روشها و نحوه اجرای هر یک آشنا کنیم.
فهرست
انواع روشهای چاپ روی تیشرت
برای اینکه بتوانید به راحتی یکی از انواع روشهای چاپ روی تیشرت را انتخاب کنید و یا اینکه بدانید چگونه بر روی تیشرت چاپهای مختلف را اجرا میکنند، در ادامه با ما همراه باشید.
چاپ سیلک
قدیمیترین و شاید معروفترین و فراگیرترین روش چاپ روی تیشرت به نام چاپ سیلک معروف است. این نوع چاپ خود دارای انواع بسیار زیاد و مختلفی است که تمامی آنها تقریبا نقطه مشترکی دارند. در چاپ نوع سیلک هر رنگ به یک شابلن و یکبار آمادهسازی و همچنین عکاسی شابلن نیاز دارد.
در مورد اجرای ابن نوع چاپ باید بیان کرد که پس از آمادهسازی شابلن چاپ، رنگ را بر روی شابلن قرار میدهند و با کمک یک غلطک بر روی شابلن فشار میدهند.
در این گام با فشار دادن رنگ از شابلن عبور داده خواهد شد و بر روی پارچه و یا تیشرت قرار داده میشود. در نهایت برای اینکه رنگ خشک شود لازم است تا چند زمان منتظر بمانید و گاهی ممکن است به خشککن و یا درایر نیاز داشته باشید.
از جمله معروفترین موارد و انواع چاپ سیلک میتوان به چاپ پلاستیک، چاپ پلاستیک رول، چاپ برداشت، چاپ سیلک تصویری و چاپ اورینت اشاره کرد. از جمله مزایا و معایب روش چاپ سیلک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا: این نوع روش چاپ روی تیشرت به دلیل هزینه پایین رنگ، ماندگاری و دوام بالا و سرعت چاپ عالی برای چاپ کردن به تعداد بالا و صنعتی بسیار مناسب میباشد. علاوه بر این لازم است بدانید که چاپ سیلک تقریبا بر روی تمامی انواع پارچهها و تیشرتها قابل انجام است.
معایب: زمانبری و هزینه بالای آماده کردن شابلن موجب میشود که این نوع روش برای تعدادهای کم به صرفه نباشد. همچنین هر چقدر که تعداد رنگ چاپ بالاتر شود احتمال ایجاد خرابی نیز بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید: طرح های چاپ روی تیشرت + انواع روش ها برای چاپ روی تیشرت
چاپ سابلیمیشن
نوع دیگری از روشهای چاپ روی تیشرت به چاپ سابلیمیشن معروف است که از جمله روشهای جدید به شمار میرود. در این نوع ابتدا طرح مورد نظر بر روی کاغذ مختص چاپ سابلیمیشن چاپ میشود. پس از این کاغذ را بر روی سطح مورد نظر قرار میدهند.
در نهایت طرح به کمک وسیلهی حرارت و همچنین فشار اندک از کاغذ مورد نظر به روی سطح پارچه انتقال میدهند. دیگر نامهای این مدل چاپ میتوان به چاپ حرارتی، چاپ دیجیتال و چاپ کاغذی اشاره کرد که احتمالا نامگذاری دقیقی برای این نوع چاپ نباشد. در ادامه شما را با مزایا و معایب چاپ سابلیمیشن آشنا میکنیم:
مزایا: از جمله مهمترین علت محبوب بودن این مدل چاپ این است که نسبت به دیگر انواع چاپ موجود هزینه پایینتری دارد. علاوه بر این قیمت این مدل چاپ به تعداد آن بستگی نخواهد داشت و برای تعداد کم و زیاد نیز قابل اجرا است. این چاپ همچنین اجرای سریع و سادهای دارد. به همین دلیل نیز در ابعاد خانگی و صنعتی نیز میتوان آن را اجرا کرد.
معایب: اولین و مهمترین مشکل این چاپ این است که جوهر و رنگ سفید برای آن وجود ندارد. بنابراین این نوع چاپ فقط بر روی سطوح روشن و به صورت مستقیم قابل اجرا میباشد. دومین ایراد و اشکال این مدل چاپ این است که نمیتوانید این مدل چاپ را بر روی تمامی انواع سطوح اجرا کنید.
در مورد سطوح پارچه و یا تیشرت نیز باید ذکر کرد که پارچههای نخ پنبه که دارای الیاف طبیعی و راحتی است چاپ سابلیمیشن اجرا نمیشود. اما از جهتی دیگر این چاپ را میتوانید بر روی انواع سطوح پارچههای دارای الیاف مصنوعی مانند پلیاستر اجرا کنید.
چاپ DTG
چاپ DTG و یا همان دی تی جی و یا چاپ مستقیم دارای روش کاری مشابه به پرینترهای جوهر افشان میباشد و به عبارتی چاپ به صورت مستقیم به وسیلهی هد پرینتر بر روی تیشرت و یا دیگر لباسها انجام میشود. اما از جمله مزایا و معایب این نوع از چاپ روی تیشرت میتوان موارد زیر را نام برد:
مزایا: قابلیت اجرای کیفیت بالا و البته تعداد کم وجود دارد و برخلاف نوع قبلی میتوانید بر روی تیشرتهاب نخ پنبهای نیز آن را اجرا کنید. همچنین به دلیل اینکه دارای جوهر سفید میباشد بر روی سطوح تیره نیز میتوانید به راحتی این مدل چاپ را اجرا کنید.
معایب: لازم است بدانید که از جمله معایب این روش این است که هزینه آن در کشور ما بسیار بالا است و عمدتا برای استفاده در کارهای تجاری به صرفه نیست. به دلیل سرعت پایین و قیمت بالا این مدل برای مصارف بالا و صنعتی توصیه نمیشود.
چاپ DFT
همانطور که بیان کردیم روش دی تی جی برای چاپ روی تیشرت تقریبا پر هزینه بوده و به همین دلیل روش جدید بین این مدل چاپ و چاپ سابلیمیشن خلق شده است. نحوه چاپ DFT در واقع مانند چاپ سابلیمیشن باید در ابتدا بر روی کاغذ و یا فیلم چاپ شود و پس از آن فیلم به کمک حرارت و وارد شدن فشار بر روی پارچه انتقال داده میشود. از جمله مزایا و معایب چاپ DFT روی تیشرت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا: این نوع روش نسبت به مدل قبلی هزینه کمتری میگیرد و به همین دلیل نیز قابلیت استفاده از آن در ابعاد بزرگتر و صنعتی را دارا میباشد. تعداد بالای این رنگ تاثیر زیادی در اجرا کردن چاپ نخواهد داشت.
معایب: به دلیل تحریمها این روش مانند دیگر روشهای چاپ روی تیشرت استفاده نشده است و مواد اولیه مورد نیاز آن علاوه بر محدود بودن، گران نیز میباشند.
بیشتر بخوانید: فروش عمده برچسب حرارتی لباس
چاپ ژلاتین
از جمله قدیمیترین روشهای چاپ روی تیشرت و به طور کلی پارچه میتوان به چاپ ژلاتین اشاره کرد. در این مدل چاپ ابتدا از طرح انتخابی قالب فلزی میسازند و ماده پلاستیکی با فشار و حرارت درون قالب تزریق میشود. طرح نهایی دارای حجم و سه بعدی تولید خواهد شد. در ادامه مزایا و معایب این نوع را برای شما شرح خواهیم داد:
مزایا: سرعت بالا و هزینه متوسط برای اجرای تعداد بالا از مهمترین مزایای این مدل چاپ به شمار میروند.
معایب: به دلیل اینکه ساخت قالب اولیه نیازمند هزینه بالایی است بنابراین فقط برای تعداد بالا به صرفه خواهد بود. همچنین عمدتا به شکل تک رنگ و به میزان بسیار کم در چند رنگ قابل انجام میباشد. در نهایت به شما توصیه میکنیم با توجه به حجم سه بعدی و ضخامت چاپ برای طرحهای بزرگ از این مدل استفاده نکنید.
چاپ کاتری
روش دیگری که از رولهای رنگی با نام رول وینیل برای چاپ روی تیشرت و یا پارچه استفاده میکنند، چاپ کاتری است. رول وینیل به طور کلی از سه لایه وینیل پلاستیکی، چسب هاتملت و پوسته پلاستیکی ساخته میشود. بخش رویه رول وینیل به کمک کاتر بر اساس طرح انتخابی جدا میشود و با کمک حرارت بر روی لباس چسبانده میشوند. در این نوع مدل چاپ روی تیشرت برای هر رنگ چاپ باید وینیل با همان رنگ مورد نظر تهیه شود. از دیگر مزایا و معایب چاپ کاتری میتوان موارد زیر را نام برد:
مزایا: کیفیت بالای چاپ و قابلیت اجرای آن به شکل صنعتی یا خانگی در تعداد کم از جمله مزایای این روش به شمار میرود.
معایب: وینیل در این روش دارای قیمت بالایی است که موجب میشود این روش برای طرحهای بزرگ مناسب و به صرفه نباشد. علاوه بر این لازم به ذکر است که این مدل چاپ تک رنگ است و به کار بردن چند رنگ در آن بسیار زمانبر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: چاپ دیجیتال چیست و چه انواعی دارد
چاپ کاتری رنگی
همانطور که در قسمت قبل نیز به آن اشاره کردیم از جمله مشکلات چاپ کاتری تک رنگ بودن آن میباشد. برای اینکه بتوانید این مشکل چاپ روی تیشرت روش دیگری به نام چاپ کاتری رنگی ابداع شد.
در این روش نحوه اجرا به اینگونه است که از رول حرارتی استفاده میشود اما دستگاه کاتر میتواند بر روی رول وینیل نیز چاپ کند. رولی که برای این روش استفاده میکنند سفید رنگ است. همچنین جوهر به کار گرفته شده از نوع eco solvent میباشد.
مزایا و معایب چاپ کاتری رنگی به صورت زیر است:
- مزایا: هزینه مناسب برای تعداد چاپ پایین از مهمترین مزایای این روش به شمار میرود.
- معایب: برای کارهای صنعتی و تعداد بالا هزینه زیادی نیاز است.
سخن پایانی
امروزه روشهای مختلفی برای چاپ روی تیشرت وجود دارد که هر یک دارای مزایا و معایب خاصی است. به طور کلی پیش از اینکه برای چاپ بر روی تیشرت اقدام کنید باید بدانید که مشتری شما دقیقا به دنبال چیست. دقت کنید که حتی تعداد سفارشها نیز میتواند بر انتخاب نوع روش موثر باشد.
در این مقاله نیز سعی کردیم انواع روشها را برای شما معرفی کنیم. امیدواریم که با کمک این نوشته بتوانید نوع مناسب را انتخاب و اجرا کنید.
افزودن دیدگاه