خرید چوب اسکی با توجه به قیمت آن، برای خیلیها ریسک زیادی را به همراه دارد. بنابراین بهتر است که با خواندن یک راهنمای جامع، اطلاعات خود را درباره آن کامل کنید تا بهتر تصمیم بگیرید. رویا و حس سُر خوردن از کودکی برای تک تک ما لذتبخش بوده است. جالب است بدانید که معادل اسکی در تاجیکی، لغت «لغژه» است که معنایی برابر همان لغزیدن و سر خوردن را دارد. در این مقاله از اسپرت مال راهنمای خرید چوب اسکی ارائه میشود. با ادامه این مقاله از اسپرت مال همراه باشید.
شاید در کودکی از نردههای راه پله به پایین سر خورده باشید. شاید هم در یک روز یخبندان، با سرعت دویده و سپس متوقف شده تا سر بخورید. حال باید به فکر یک پاسخ درست حسابی به این نیاز باشید تا بیشترین لذت را ببرید. ورزش اسکی را میشود روی برف، چمن، آب و حتی شن انجام داد. با این حال، تمرکز ما در این راهنمای خرید، بر روی چوب اسکی مناسب برف است.همراه اسپرت مال باشید تا با ویژگیهای چوب اسکی متناسب با خودتان آشنا شوید.
فهرست
انواع ورزش اسکی
به طور کلی 5 نوع رشته در ورزش اسکی وجود دارد:
- اسکی چندکاره: نوع محبوب و رایج رشته اسکی می باشد که برای تمامی مسیرهای اسکی مناسب می باشد.
- اسکی برش: برای پیست هایی که در آن یخ آماده وجود دارد.
- اسکی برف پودری: برای زمان هایی که برف به اندازه کافی باریده باشد.
- اسکی سرعت: بسیار تخصصی و حرفه ای می باشد و تنها در مسیرهای مسابقه استفاده می شود.
- اسکی های twin-tipped : جدیدترین نوع اسکی می باشد. عموما در پارک های برفی دیده می شود و حتی در طبقه بندی اسکی چندکاره نیز قرار می گیرد.
دلیلی این که رشته های متفاوتی در این ورزش به وجود آمده است این است که یک مدل اسکی برای تمامی شرایط مناسب نیست. به عنوان مثال اسکی برفی گیرایی لبه و یا سرعت لازم برای مسیرهای مسابقه را دارا نمی باشد.
راهنمای خرید چوب اسکی
خرید لوازم جانبی ورزش اسکی مخصوصا چوب آن برای افراد مبتدی و تازه کار بسیار سخت می باشد. این مقاله به شما کمک می کند با توجه به مهارتتان به چه نوع چوبی احتیاج خواهید داشت. راهنمای خرید چوب اسکی را از چند جنبه میتوان مورد بررسی قرار داد. اولین مورد این است که با داشتن چوب اسکی صرف، انجام این ورزش عاقلانه نیست. بهتر است تجهیزات جانبی و ایمنی نظیر باتوم و عینک را نیز تهیه کنید.
اسکی روی برف را به دو صورت آلپاین و اسنوبرد میتوان پیش برد. در اسنوبرد، با تختهای یک تکه مواجه هستیم که توسط آن اسکی را انجام میدهیم. اسکی آلپاین هم متشکل از دو چوب اسکی است که در کنارش از باتومها نیز باید بهره برد. اینکه کدام سبک را میخواهید انتخاب کنید، بیشتر به سلیقه شما مرتبط میشود.
موارد متعددی وجود دارد که هنگام خریداری چوب اسکی، میتوانند روی تصمیم شما تاثیرگذار باشند. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
چوب اسکی مردانه و زنانه و تفاوت آن ها
در نگاه اول ممکن است ذهن شما به سمت طراحی و جذابیتهای ظاهری برود. حتی خود من هم در این باره، دچار اشتباه بودم. فیزیک خانمها با آقایان دارای یک تفاوت اساسی است.
مرکز ثقل و سنگینی بانوان به نسبت مردان پایینتر است. از اینرو، هنگام پیچیدن در پیچها دارای محدودیتهایی هستند و کار آنها سختتر میشود. اسکی های زنان از نظر سختی نسبت به آقایان نرم تر بوده و نقطه نصب فیکس آنها چند سانتی متر جلوتر می باشد تا مشکل برقراری تعادل به هنگام پیچ ها برطرف شود. وزن اسکی خانم ها سبک تر بوده و بعضی از طراحی های منحصر به فرد آنها به گونه ای است که بر روی چوب ها برش سطحی ای وجود دارد.
با توجه به این موارد، چوب اسکیهای مختص خانمها طراحی شدهاند تا بتوانند از این ورزش لذت کافی را ببرند. اولین مورد، جنس چوب اسکی است که به نسبت مدلهای مردانه دارای نرمی بیشتری است.
نقطه نصب فیکس اسکی نیز، چند سانتیمتر جلوتر قرار دارد. این ویژگی به بانوان قدرت مانور بیشتری را در پیچها میدهد. در این صورت، آنها بهتر میتوانند تعادل خود را حفظ نمایند.
چوب اسکی برای افراد مبتدی
افراد مبتدی برای خرید چوب اسکی باید بیشترین دقت و توجه لازم را به عمل آورند. در اینجا فقط منظور جنبه مالی قضیه و یا حتی کیفیت چوبها نیست. ممکن است حتی چوب اسکی باکیفیتی را خریداری کنید، ولی در مکانی اشتباه از آنها استفاده کنید. اگر پروفایل کمبر بخرید، مسلما نمیتوانید از آن در برفهای نو و کوبیده نشده بهره ببرید! احتمالا ندانید پروفایل چیست. نگران نباشید، در ادامه مقاله به این مورد هم میپردازیم.
اولین مورد این است که با خریدن تجهیزات شاید گران قیمت، نباید نگران جیب خود باشید. اسکی هم مانند هر ورزش دیگری خطرات خود را دارد و این جان شماست که باید محافظت شود.
برای شروع اسکی، بهتر است چوبهای نرم را برگزینید تا رفتهرفته به آنها عادت کنید. در این صورت، راحتتر میتوانید پیچها را دور بزنید و تسلط بیشتری دارید. قد و وزن میتواند روی انتخاب نهایی شما تاثیر بهسزایی بگذارد. بنابراین حتما به آن توجه داشته باشید.
افراد آماتور کجا باید اسکی کنند؟
بهترین مکان برای اسکی کردن افراد مبتدی و بدون مهارت، پیستهای مخصوص با برف کوبیده شده است. اکثر پیستهای معروف ایران نظیر شمشک، دیزین و آبعلی در این دستهبندی قرار میگیرند. عرض محدوده زیر فیکس با توجه به سطح مهارت و مکان اسکی انتخاب میشود. برای افراد معمولی که میخواهند روی برفهای کوبیده اسکی کنند، بهترین عرض بین محدوده 75 تا 90 میلیمتر قرار دارد.
پروفایل اسکی چیست؟
پروفایل اسکی یک ویژگی ساختاری در چوبهای آن است که روی عملکرد آن تاثیر بهسزایی دارد. بگذارید با یک مثال، این واژه را بهتر به شما توضیح بدهم. برگه کاغذی را در نظر بگیرید که از کنار به آن نگاه میکنید. در این صورت، روی سطح، خطوط و نوشتههای آن را نمیبینید. دقیقا به این سطح پروفایل میگویند. حال اگر چوب اسکی را در دستان خود بگیرید، به کل قسمتی که از کنار آن را مشاهده میکنید، پروفایل اسکی میگویند.
پروفایل اسکی به سه دسته تقسیمبندی میشود که در ادامه راهنمای آنها را با هم میخوانیم.
کمبر
کمبر اولین و قدیمیترین پروفایل اسکی است که بیشتر مناسب استفاده در برفهای کوبیده شده است. قسمت زیرین پای شما دارای برآمدگی بوده و تنها در دو قسمت نوک و دم با زمین تماس پیدا میکند. این برآمدگی قوس مانند بوده و بیشتر شبیه به هلال ماه است. وقتی روی این چوب اسکی میایستید، میتوانید با وزن خود میزان تماس چوب با برف را کنترل کرده و در پیچها دور بزنید.
اگر چندان حوصله ماجراجویی و کشف دنیاهای جدید را ندارید، Camber سنتی، میتواند یار غار شما باشد. علاوه بر این، کمبر بهترین گزینهای است که آماتورها میتوانند برای شروع به کار انتخاب کنند.
راکر
راکر در حقیقت کمبری است که طراحی آن وارونه شده است. دلیل آن، به ماجراجویی و هیجان افراد به اسکی روی سطوح نامطمئن برمیگردد. اشخاصی که میخواستند و میخواهند روی برفهای تازه باریده اسکی کنند. مدل طراحی راکر به گونهایست که فقط در نوک و دم دارای زاویه رو به بالاست. این ساختار، به آن شکلی شبیه به میوه موز را بخشیده است.
با استفاده از راکرها، میتوانید آف پیست اسکی کنید و سر از دنیاهای جدید در بیاورید. با این حال اگر در برفهای کوبیده از آن استفاده کنید، به دلیل سطح صاف، تعادل لازم را در پیچها ندارید. اینگونه شد که اسکیهای ترکیبی یا نسل سوم متولد شدند!
کمبر-راکر
احتمالا با مطالعه این راهنما متوجه شدهاید که متناسب با هر سطحی، باید چوب اسکی ویژهای را تدارک ببینید. جدای این، راحت پسندی انسانها در بعضی موارد مثمر ثمر واقع میشود. کمبر در برف کوبیده کارایی بهتری دارد و راکر بیشتر مختص اسکی آف پیست است. حال اگر این دو ویژگی را در یک چوب پیادهسازی کنیم، چه میشود؟
کمبر-راکر در اصل همان پروفایل کمبر دیرینه است. جدای آن، در قسمت نوک و دم از ویژگی راکر به خوبی بهره برده است. با نگاه به شکل ظاهری آن متوجه میشوید که این وسیله، یک چوب اسکی همه فن حریف و یا All Mountain است. البته به کارگیری و استفاده از آن، نیازمند مهارت و تجربه است که باید به مرور زمان در آن تبحر پیدا کنید.
انتخاب دقیق سایز چوب اسکی
به میزان مهارت شما در این بازی بستگی دارد. از قد خود به عنوان معیار استفاده کنید. اگر اسکی باز حرفه ای هستید چوب اسکی می تواند هم قد خود و یا حتی کمی بلند تر باشد. اگر نیمه حرفه ای هستید، باید از بینی تا پیشانی شما باشد و اگر آماتور هستید ارتفاع آن تا چانه می تواند باشد.
چوب اسکی برای افراد مبتدی
از نظر سختی چوب اسکی برای آماتورها باید نرم باشد که بتوانند پیچ ها را به راحتی دور بزنند و منجر به کاهش اشتباهات شود. عرض چوب نیز بین 70 تا 76 سانتی متر مناسب است. سعی کنید از خرید ارزانترین تجهیزات برای ورزش اسکی اجتناب کنید. با پرداخت هزینه کمی بیشتر می توانید علاوه بر آنکه از کیفیت مناسبی بهره ببرید به عمر وسایل خود افزودید و این امر برای شما یک سرمایه گزاری با منفعت تری خواهد بود. سعی کنید چوب اسکی ای که تهیه می کنید یک یا دو سطح بالاتر از مهارت خود تهیه کنید که نیازی نباشد زود به زود چوب خود را تعویض کنید. مخصوصا شما اگر ورزشکار هستید به سرعت مهارت شما زیاد شده و نیاز به چوب بهتری خواهید داشت. اگر مایل به خرید چوب دسته دو هستید سعی کنید چوب هایی را تهیه کنید که بیشتر از 50 روز کار نکرده باشد که حداقل بتوانید برای دو فصل از آن استفاده کنید. معمولا عمر چوب اسکی برای 100 روز استفاده می باشد و پس از آن چوب نرم شده و گیرایی لبه و ویژگی ارتجاعی به مرور کم می شود.
بیشتر بخوانید: انواع شلوار گرمکن ورزشی مردانه
بیشتر بخوانید: دستکش پیلاتس و یوگا
بیشتر بخوانید: انواع لباس جودو
تجهیزات جانبی چوب اسکی
در راهنمای خرید به این نکته اشاره کردیم که تنها با خرید چوب اسکی، نباید به دل کوه و برف زد. اولین اصلی که باید همواره در نظر داشته باشید، رعایت ایمنی و حفظ جان خودتان است. در این بین، تهیه چوب با کیفیت کمترین لطفی است که میتوانید به خودتان بکنید.
حرف از ایمنی شد و اینجاست که باید استاندارد را نیز در نظر بگیرید. خرید تجهیزات جانبی که استانداردها را رعایت کرده باشند، ضامن ایمنی شماست. مثلا هنگام خرید بوت، باید مدلی را انتخاب کنید که کاملا اندازه پای شما باشد و از طرف دیگر، به خوبی با فیکس درگیر شود.
در نور سفید بیش از حد، چشم دچار آسیب میشود. برای جلوگیری از این مشکل، انتخاب و زدن عینک مناسب شما را از این آسیب دور نگه میدارد.
هلمت، دستکش، باتوم و … هرکدام به نوبه خود، بخشی از این سفر هیجان انگیز هستند و میتوانند زیبایی و لذت آن را دوچندان سازند.
برندهای چوب اسکی
برندهای مطرح و معتبری در زمینه تولید چوب اسکی و تجهیزات آن مشغول به فعالیت هستند. از این شرکتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سالامون
- فیشر
- روسیگنال
- هد
- داینا استار
- برتون
در سه ماهه نخست سال 1403، کف قیمتی چوب اسکیها از حدود 15 میلیون تومان شروع میشود. این رقم بسته به برند و نوع جنس آن، میتواند تا صد میلیون تومان و حتی بیشتر از آن نیز افزایش پیدا کند.
اگر بخواهیم سه برند جهانی و پرطرفدار را نام ببریم، با سه اسم K2، روسیگنال و هد مواجه میشویم. البته اینکه چوب اسکی این برندها را بتوان در ایران به سادگی سفارش داد، نکته دیگری است که باید به آن توجه بکنید.
جمع بندی
راهنمای خرید چوب اسکی را قدم به قدم در این مقاله برای شما خوانندگان اسپرت مال توضیح دادیم. گفتیم که اسکی خود به انواع متفاوتی تقسیم میشود که در بحث برف، دارای دو مدل آلپاین و اسنوبرد است. هنگام خرید باید علاوه بر چوب، تجهیزات جانبی مناسب را نیز تهیه کنید.
معمولا چوب اسکیها را بر اساس جنسیت میسازند و مدلهای زنانه، دارای تفاوتهای ساختاری هستند. این تفاوتها کمک میکند تا خانمها در پیچها کنترل امور را به راحتی در دست بگیرند. هنگام انتخاب چوب، وزن و قد شما فاکتور تعیین کنندهای میتواند باشد. باید چوبی را برگزینید که کاملا در آن احساس راحتی کنید و روی مسیر پیست مسلط باشید.
شما چه راهکارها و توصیههای دیگری دارید که در خرید چوب اسکی میتواند راهگشا باشد؟ در قسمت نظرات حتما با سایر خوانندگان در میان بگذارید.
افزودن دیدگاه