کمربند های کاراته و ترتیب آن‌ها در 2024

  1. خانه
  2. »
  3. لوازم ورزش کاراته
  4. »
  5. کمربند های کاراته و ترتیب آن‌ها در 2024
کمربند های کاراته و ترتیب آن ها
4.2/5 - (28 امتیاز)

اگر نگاهی کلی به هنر های رزمی گوناگون بیندازیم متوجه می شویم که در ورزش رزمی کاراته نیز مانند بسیاری از هنر های رزمی دیگر از کمربند هایی با رنگ های مختلف برای تعیین سطح و میزان مهارت کاراته کارها استفاده می شود.

از آن جایی که هر مهارت و توانایی رده بندی مخصوص به خود را دارد، کمربند های کاراته سطوح مختلف مهارت کاراته کار ها را نشان می دهند. عمومی ترین رنگ کمربند ها در ورزش رزمی کاراته رنگ های سفید و مشکی می باشند.

رنگ سفید نشان دهنده پایین ترین رتبه و رنگ مشکی بیانگر متخصص و حرفه ای بودن فرد در ورزش رزمی کاراته می باشد. اما در این بین رنگ های دیگری هم وجود دارند که باید با معانی و ترتیب آن ها در کاراته آشنا شوید.

یکی از لذت بخش ترین قسمت های ورزش رزمی کاراته، دریافت کمربند های رنگین آن می باشد که با توجه به معیار های خاص و میزان پیشرفت هنرجویان به آن ها اعطا می شود. در مجموع ۸ رنگ کمربند در ورزش رزمی کاراته کودکان و بزرگسالان وجود دارد که هر کدام معنای خاص خود را دارند و بیانگر میزان مهارت هنرجو هستند.

این سیستم رتبه بندی کمربند ها در کاراته می تواند برای کودکان و حتی بزرگسالان انگیزه بخش باشد تا با اراده و تمرین بیشتر، مهارت های خودشان را تقویت کنند و بتوانند به درجات عالی در رشته ورزشی رزمی خود برسند.

در ادامه ی این مقاله به معرفی کمربند های کاراته، رتبه بندی آن ها و معنای هر یک از رنگ ها خواهیم پرداخت. برای آشنایی با کمربند های ورزش کاراته و ترتیب آن ها با ما همراه باشید.

رده بندی کمربند های کاراته بر اساس چه معیاری می باشد؟

رده بندی کمربند های کاراته

رتبه بندی کمربند ها در ورزش رزمی کاراته و ترتیب رنگ های آن ها بر اساس یک معیار مهم تعیین می شود و آن معیار مهم، توانایی و مهارت های رزمی و ذهنی کاراته بازان می باشد.

هر کدام از این کمربند ها در ورزش رزمی کاراته نشان دهنده ی یک سطح از پیشرفت هنرجو در کلاس کاراته می باشند و وقتی هنرجو به سطح کافی از مهارت رسید، رنگ کمربند او تغییر می کند.

البته این سیستم رده بندی کمربند های کاراته بر اساس رنگ، در همه جا به یک شکل نیست و ممکن است در هر باشگاه کاراته و سبک های مختلف ورزش رزمی کاراته، متفاوت باشد. به عنوان مثال در برخی از باشگاه ها یا سبک های مختلف ورزش رزمی کاراته ممکن است یک یا دو رنگ از کمربند های ورزش رزمی کاراته را از این سیستم کم کنند یا به دلایل گوناگون از کمربندهای ترکیبی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: هوگو کاراته چیست و چه انواعی دارد

ترتیب رنگ کمربند کاراته

ترتیب رنگ کمربند کاراته

ممکن است هر کدام از کلاس های کاراته از رنگ های به خصوصی برای کمربند های کاراته کارهای خود استفاده کنند. ما در در این بخش ۳ نوع ترتیب رنگ مختلف کمربند های کاراته از آغاز ورزش رزمی کاراته تا انتهای آن را ذکر خواهیم کرد:

  1. کمربند سفید، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قرمز، قهوه ای، مشکی
  2. کمربند سفید، قرمز، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قهوه ای، مشکی
  3. کمربند سفید، زرد، سبز، نارنجی، قرمز، آبی، بنفش، قهوه ای، مشکی

معرفی رنگ کمربند های کاراته و معنای آن ها

در سیستم رتبه بندی و رده بندی کمربند ها در ورزش رزمی کاراته هر کدام از رنگ ها معنای خاص خود را دارند و بیانگر چیزی هستند. به طور کلی می توان گفت ۹ رنگ کمربند در کاراته وجود دارد که شامل رنگ های سفید، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قرمز، قهوه ای و مشکی می شوند.

معرفی رنگ کمربند های کاراته و معنای آن ها

در ادامه ی این بخش به ترتیب رتبه بندی کمربند های کاراته، به هر کدام از رنگ های این کمربند ها و معنای آن ها در ورزش رزمی کاراته خواهیم پرداخت:

کمربند سفید کاراته

اولین کمربند در باشگاه کاراته‌ و شروع ورزش رزمی کاراته، کمربند سفید می باشد.

رنگ سفید نشان دهنده ی شروع کار است و از آن جایی که هنرجویان تجربه ای در این ورزش رزمی ندارند این رنگ به معنای طبیعت پاک و روشن شان می باشد و در حقیقت مانند لوح سفیدی است که قرار است با همت و اراده ی بسیار زیاد فرد تمرین ها روی آن نوشته شده و تجربه ها و مهارت های جدید کسب شود.

کمربند سفید کاراته حداقل ۳ ماه با کاراته کار است تا با تمرین مداوم و فعال به رتبه ی بعدی یعی کمربند زرد کاراته برسد.

کمربند سفید کاراته

کمربند زرد کاراته

در بین کمربند های کاراته دومین کمربند، کمربند زرد کاراته می باشد که بعد از گذراندن یک آزمون و اعلام قبولی هنرجو توسط مربی به دست می آید.

کمربند زرد کاراته حدود ۶ ماه استفاده می شود و در این مرحله هنرجو تازه شروع به درک اصول اولیه ی ورزش رزمی کاراته می کند. رنگ زرد به معنای نوری است که بر هنرجو تابیده می شود و آغازگر رشد او می باشد.

بیشتر بخوانید: کلاه مبارزه کاراته

کمربند نارنجی کاراته

بعد از کمربند زرد کاراته، کمربند نارنجی کاراته به اشخاص اعطا می شود که حداقل مدت زمان لازم برای کسب مهارت های لازم با این کمربند و رفتن به رتبه بعدی، حدوداً ۶ ماه می باشد

رنگ نارنجی از نوعی شور و پختگی سخن به میان می آورد و می توان گفت از این سطح به بعد تمرینات هنرجویان پیچیده تر، سخت تر و دشوار تر می شود و به این شکل مهارت ها و توانمندی های شان در ورزش رزمی کاراته رشد خوبی می کند.

کمربند سبز کاراته

چهارمین رتبه از رتبه بندی کمربند های کاراته متعلق به کمربند سبز کاراته می باشد. رنگ سبز به معنای رشد کافی و دفاع و محافظت از خود می باشد.

در این مرحله هنرجویان آنچه تا به اکنون آموخته اند را اصلاح و بازیابی می کنند و مهارت های خود در اجرای تکنیک ها و محافظت و دفاع از خود را بالا می برند. کاراته کار ها در این مرحله می توانند به راحتی حرکت های حریف خود را به هنگام مبارزه پیش بینی کنند و در نتیجه با هوش و آگاهی کافی حملات او را به بهترین شکل ممکن خنثی کنند.

کمربند سبز کاراته حداقل ۶ ماه با هنرجویان می ماند و بعد در صورت آمادگی کافی و قبولی در آزمون می توانند به رتبه و سطح بعدی یعنی کمربند آبی بروند.

کمربند آبی کاراته

کمربند آبی کاراته

یکی دیگر از کمربند های کاراته، کمربند آبی کاراته می باشد. دریافت کمربند آبی کاراته و بودن در چنین سطحی از ورزش رزمی کاراته نشان دهنده ی داشتن مهارت های جدی در اجرای تکنیک ها و دفاع و محافظت از خود می باشد.

هنرجویان کمربند آبی کاراته کنترل بسیار زیادی بر روی ذهن و اجرای حرکات خود دارند و با اعتماد به نفس بسیار زیادی کار و مبارزه ی خود را به انجام می رسانند. کاراته کار ها در این سطح و مرحله بسیار ماهر هستند و به هنگام مبارزه تسلط کافی دارند.

حداقل مدت زمان مورد نیاز برای این مرحله ۱۲ ماه می باشد و بعد از آن افراد با گذراندن آزمون این مرحله می توانند به مرحله بعدی بروند.

کمربند بنفش کاراته

بعد از کمربند آبی کاراته، کمربند بنفش کاراته توسط مربی به هنرجویان اعطا می شود و در این سطح مهارت ها و توانمندی های کاراته کار ها عمیق تر و آبدیده تر می شوند. تمرینات بسیار زیاد و اجرای تکنیک های حرفه ای و تخصصی طی چندین ماه، هنرجویان را به مبارزانی خوب و ماهر و با ذهنی والا و آماده برای مبارزه تبدیل می کنند.

کمربند قرمز کاراته

در هر یک از کلاس های کاراته و بسته به سبک های مختلف ورزش رزمی کاراته، کمربند قرمز کاراته رتبه متفاوتی دارد و یا حتی از میان کمربند های کاراته حذف می شود. رنگ قرمز نشان دهنده عمق دانش و توانایی های جسمی و ذهنی هنرجویان می باشد. البته کمربند قرمز کاراته بیشتر در مسابقات کاراته به کار برده می شود.

کمربند قهوه ای کاراته

پس از ماه ها و سال ها تلاش و کوشش کاراته کار ها حالا در بین کمربند های کاراته این کمربند قهوه ای می باشد که دور کمر مبارزان و هنرجویان کاراته حلقه می زند. در این مرحله از رتبه بندی کمربند ها در ورزش رزمی کاراته، مبارزان به بالا ترین درجه از مهارت های رزمی و قابلیت ها و توانمندی های ذهنی رسیده اند.

کمربند قهوه ای کاراته به معنای بلوغ می باشد و مبارزان در این سطح، کنترل بسیار زیادی بر اجرای تکنیک های کاراته دارند و در زمینه ی دفاع شخصی هم‌ درک بهتری از درگیری و پیروز و موفق شدن پیدا کرده اند.

این کمربند به ۱۸ ماه تمرین و مبارزه احتیاج دارد تا هنرجویان به رتبه‌ ی بعدی و بالا ترین سطح از سطوح اولیه ورزش کاراته یعنی دریافت کمربند مشکی کاراته برسند.

بیشتر بخوانید: فروش هوگو کاراته در تولیدی های معتبر

کمربند مشکی کاراته

کمربند مشکی کاراته

آخرین سطح در درجه بندی و رتبه بندی کمربند های کاراته، کمربند مشکی کاراته می باشد. در بین کمربند های ورزش رزمی کاراته، رنگ مشکی دنیای دیگری دارد و ورود به آن به این معنا است که فرد به مهارت و آمادگی بسیار زیادی در ورزش کاراته رسیده است و حالا یک مبارز بسیار توانا و بسیار صبور به حساب می آید.

رنگ مشکی به معنای سرسختی و تسلیم ناپذیری می باشد. به همین دلیل در بین کمربند های ورزش کاراته رنگ مشکی آخرین رنگ است.

بیشتر بخوانید: تولیدی لباس کاراته

آیا گرفتن کمربند مشکی کاراته به معنای پایان سطوح کاراته می باشد؟

افراد بسیار زیادی هستند که فکر می کنند در بین کمربند های کاراته، گرفتن کمربند مشکی پایان ماجرا است و دیگر سطحی بالاتر از آن در کاراته وجود ندارد. اما در حقیقت کمربند مشکی کاراته نوعی شروع دوباره برای مبارز می باشد.

زیرا این سطح خود شامل سطوح مختلفی می باشد که در هر مرحله مهارت کاراته کار به شکل چشمگیری افزایش پیدا می کند. این سطوح عبارتند از:

  • دان اول (شودان)
  • دان دوم (نی دان)
  • دان سوم (سان دان)
  • دان چهارم (یو دان)
  • دان پنجم (گو دان)
  • دان ششم (روکو دان)
  • دان هفتم (شیچی دان)
  • دان هشتم (هاچی دان)
  • دان نهم (کیو دان)
  • دان دهم (جو دان)

در پنج دان اول کاراته کار با تمرین و ممارست بسیار زیاد، تمام اصول و تکنیک های ورزش رزمی کاراته را می آموزد و می توان گفت به تسلط بسیار بالایی در این رشته رزمی می رسد که طی کردن این مراحل ۲۹ سال و حتی بیشتر از آن نیز طول می کشد.

پس از آن نوبت به دان ششم تا نهم کاراته می رسد که در این مراحل کاراته کار باورها و اصول ذهنی این ورزش رزمی مانند تقویت روح، شخصیت والا، رازداری و… را می آموزد که این فرایند نیازمند بیش از ۴۰ سال تمرین و پیروی از اصول اخلاقی می باشد.

بعد از طی کردن همه‌ی این مراحل و کسب قابلیت های لازم، کاراته کار به دان دهم کمربند مشکی کاراته می رسد که به جرأت می توان گفت یک موقعیت استثنائی محسوب می شود و این موقعيت استثنائی فقط نصیب استادان بزرگ و ویژه ی این رشته رزمی می شود.

کمربند مشکی کاراته

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لباس کاراته

سوالات متداول

  • رنگ های کمربند کاراته به چه معناست؟

از زندگی، رشد و پیشرفت نشات میگیرد. از ابتدا و تولد (کمربند سفید) تا قسمت های میانی رشد (نارنجی، سبز، آبی و غیره) تا بلوغ و فراتر رفتن (کمربند بنفش، قهوه ای، سیاه). کمربندها نماد پیشرفت شما به عنوان یک فرد، هم در داخل و هم در خارج از دوجو (هنر های رزمی) هستند.

  • فلسفه کمربند سفید چیست؟

کمربند سفید نشان‌دهنده فلسفه یا رویکردی برای ارتقای مهارت با فروتنی و شجاعت است و در عین حال ذهن و قلب را برای یادگیری باز نگه می‌دارد.

  • چرا رنگ های کمربند قابل توجه هستند؟

در هنرهای رزمی برتر گفته می شود که کمربند سفید نشان دهنده یک دانه جدید است، زرد نماد نور خورشید است که دانه را رشد می دهد، نارنجی نشان دهنده قدرت خورشید در رشد آن دانه است، سبز نماد جوانه زدن یک گیاه جدید است، آبی به عنوان نمادی از رشد آن دانه است. آسمانی که گیاه در رشد به سمت آن می‌رسد، بنفش آسمانی در سپیده دم است که نشان‌دهنده گذار است، قهوه‌ای نشان‌دهنده بلوغ گیاه است، قرمز نماد خورشید در مرحله بعدی است و سیاه تاریکی فراتر از خورشید است که نشان‌دهنده شروع مجدد چرخه می باشد، زیرا دانش‌آموزان اکنون استاد هستند و می‌توانند دانش خود را منتقل کنند.

  • منشا کمربندهای رنگی در هنرهای رزمی چیست؟

استفاده سیستماتیک از رنگ کمربند برای نشان دادن رتبه، اولین بار در ژاپن توسط جیگورو کانو، بنیانگذار جودو در دهه 1880 استفاده شد. پیش از این، مربیان ژاپنی Koryu فقط به ارائه گواهی رتبه تمایل داشتند. در ابتدا از obi بصورت گسترده استفاده می شد. همانطور که تمرین‌کنندگان در یک کیمونو آموزش می‌دادند، فقط از اوبی سفید و سیاه استفاده می‌شد.

  • کمربند مشکی نماد چیست؟

در هنرهای رزمی، رنگ مشکی نمایانگر تاریکی پشت خورشید و آغاز جدید فراتر از آن است. این ایده نمادی از یادگیری دانش آموز در سطوح مختلف کمربند و آغاز سفر خود به عنوان یک مربی است.

  • قوی ترین کمربند در کاراته چیست؟

کمربند سیاه. کمربند سیاه همچنان بالاترین و محبوب ترین رتبه در ردیف کمربند های کاراته است و معمولاً برای رسیدن به این هدف تقریباً سه سال تمرین طول می کشد. این کمربند نشان می دهد که یک دانش آموز در کل سیستم رتبه بندی سفر کرده است و به عنوان یک دستاورد بسیار ویژه از نظر ذهن و بدن شناخته می شود.

  • فلسفه کمربند مشکی چیست؟

مالکیت را به دست میگیرید. صاحب کمربند سیاه معتقد است که مسئولیت کل مسابقه، از ابتدا تا انتها بر عهده آنهاست. از شرایط بدنی گرفته تا مجموعه مهارت‌هایشان، آنها معتقدند همه چیز در اختیار آنهاست که درست یا غلط را انجام دهند.

  • احترام به کمربند مشکی چیست؟

احترام و فروتنی، کمربندهای مشکی مظهر ارزش های اصلی هنر های رزمی مانند احترام، فروتنی و صداقت هستند. آنها صرف نظر از رتبه یا سطح مهارت خود هم به مربیان، تمرین‌کنندگان و مخالفان خود احترام می‌گذارند.

  • چه کسی کمربند کاراته را اختراع کرد؟

دکتر جیگورو کانو سیستم کمربند رنگی را به تدریس خود اضافه کرد و اولین کمربندهای سیاه را در دهه 1880 اهدا کرد. رزمی‌کار ژاپنی که پدر جودو نامیده می‌شود، ابتدا آنها را به‌عنوان راهی برای اندازه‌گیری آشکار پیشرفت شاگردانش خلق کرد.

  • کمربند جکی چان چیست؟

کمربند مشکی. او به دلیل سبک مبارزه آکروباتیک، زمان بندی کمیک، استفاده از سلاح های بداهه و شیرین کاری های خلاقانه که بسیاری از آنها را خودش اجرا می کند، به خوبی شناخته شده است. او یک کمربند مشکی در هاپکیدو است و در سایر سبک های هنرهای رزمی مانند کاراته، جودو، ووشو، کونگ فو، تکواندو و جیتکاندو آموزش دیده است.

  • کمربندهای کاراته نشان دهنده چیست؟
  1. سفارش کمربند کاراته
  2. کمربند سفید: آغاز
  3. کمربند زرد: قدم اول
  4. کمربند نارنجی: توسعه مهارت ها
  5. کمربند سبز: سطح متوسط
  6. کمربند آبی: پیشروی بیشتر
  7. کمربند بنفش: مرحله انتقال
  8. کمربند قهوه ای: مرحله پیشرفته
  9. کمربند سیاه: سطح متخصص
  • آیا بروس لی کمربند مشکی دارد؟

هر سبک مبارزه ای توسط بروس لی تمرین شد و او بر خلاف بزرگترین بازیگران ژانر هنرهای رزمی هرگز کمربند مشکی نداشت و فقط مدت کوتاهی را به عنوان دانش آموز در یک مدرسه هنرهای رزمی گذراند. با وجود این، بروس لی هنوز به عنوان یک اسطوره کونگ فو و یکی از بزرگترین بازیگران فیلم های رزمی مشهور است.

  • سخت ترین کمربند کاراته برای بدست آوردن کدام است؟

کمربند مشکی. کمربند سیاه به دلیل مهارت، فداکاری و درک بالای کاراته که به آن نیاز دارد، اغلب چالش برانگیزترین برای دستیابی در نظر گرفته می شود. با این حال، سفر در اینجا متوقف نمی شود. پیشرفت در رتبه‌های دان مجموعه‌ای از چالش‌های خاص خود را دارد و برای بسیاری از تمرین‌کنندگان یک پیگیری مادام العمر است.

  • سخت ترین فرم کاراته چیست؟

کیوکوشین کاراته یکی از سخت ترین و قوی ترین هنرهای رزمی در جهان است. تست کمربند برای این سبک کاراته همیشه یک چالش قوی برای ذهن و بدن است.

  • سوگند کمربند سیاه چیست؟

اینجانب دانش آموز کمربند مشکی در هنرهای رزمی را با افتخار و ممتاز می پذیرم و قسم می خورم که معیارهای صداقت، درستکاری، ادب، اخلاق عالی و روحیه تسلیم ناپذیر را رعایت کنم.

  • طرز فکر کمربند مشکی چیست؟

پذیرش شکست مستلزم تغییر ذهنیت است، جایی که ما شکست را فرصتی برای رشد می‌بینیم تا نشانه‌ای از ضعف. با اتخاذ ذهنیت کمربند سیاه و پرورش انعطاف پذیری، می توانیم از شکست به عنوان پله ای برای موفقیت استفاده کنیم.

خرید کمربند کاراته

با کلیک روی برند های زیر می توانید به صفحه مخصوصشان بروید و با شماره های تماس ایشان جهت استعلام قیمت و خرید تماس بگیرید.

سخن پایانی

در این مقاله ی ورزشی به بررسی مفصل ترتیب و رده بندی تمام کمربند های کاراته، رنگ ها و معنای خاص هر کدام از آن ها پرداختیم. کاراته یکی از رشته های محبوب و دوست داشتنی میان هنر های رزمی می باشد که سطوح مختلف و بسیار زیادی دارد.

در کاراته معمولاً این سطوح با رنگ کمربند های کاراته کار ها نشان داده می شوند و از یک سیستم رتبه بندی مشخص پیروی می کنند و این سیستم از کمربند سفید که برای افراد مبتدی می باشد، شروع می شود و تا کمربند مشکی که برای افراد حرفه ای می باشد، ادامه پیدا می کند.

بنابراین می توان گفت هر کدام از رنگ های کمربند در ورزش رزمی کاراته، معنای خاص خود را دارند و بیانگر مهارت های فرد و مدت زمانی می باشد که آن فرد در این رشته به تمرین و فعالیت پرداخته است. کمربند های کاراته شامل ۹ رنگ یعنی رنگ های سفید، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قرمز، قهوه ای و مشکی می باشد.

در این مقاله در خصوص کمربند های کاراته و ترتیب آن ها به طور کامل صحبت کردیم. امیدواریم که مطالب این مقاله ورزشی برای شما همراهان عزیز و گرامی مفید واقع شده باشد و در پایان بسیار متشکریم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.

chicagonk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

اسپرت مال اولین و بزرگترین پاساژ آنلاین خرید عمده لباس و لوازم ورزشی در ایران است.

برند های محبوب ورزشی ایرانی

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه