انواع کمربند ورزشی و بدنسازی و مزایای استفاده از آن ها {جامع1403}

  1. خانه
  2. »
  3. لوازم باشگاه بدنسازی
  4. »
  5. انواع کمربند ورزشی و بدنسازی و مزایای استفاده از آن ها {جامع1403}
انواع کمربند ورزشی و بدنسازی و مزایای استفاده از آن ها
5/5 - (1 امتیاز)

در این مقاله راهنمای خرید انواع کمربند ورزشی و بدنسازی ارائه می‌شود و مزایای استفاده از این کمربندها نیز توضیح داده میشود. هر آنچه باید در مورد کمربند بدنسازی یا وزنه برداری بدانید. کمربندهای بدنسازی، انواع و کاربرد آن ها، نحوه استفاده و مزایا و معایب آنها چیست؟ با اسپرت مگ همراه باشید.

راهنمای خرید انواع کمربند ورزشی

کمربندهای وزنه برداری یا انواع کمربند ورزشی از تجهیزات ضروری در اکثر باشگاه ها و مراکز آموزشی هستند. در بیشتر مکان‌ها و مؤسسات، خودشان این تجهیزات را در اختیار مربیان و ورزشکاران حرفه‌ای قرار می‌دهند. با توجه به محبوبیت فزاینده کمربند بدنسازی، اکثر کارآموزان و وزنه برداران در همه کلاس ها از کمربندهای ورزشی استفاده می کنند.

کمربندهای ورزشی توسط ورزشکاران از سالن های بدنسازی گرفته تا مسابقات وزنه برداری و حتی المپیک استفاده می شود. این کمربندها در حین بلند کردن وزنه های سنگین، ثبات دایره ای و حمایت از ستون فقرات و عضلات مرکزی بدن را فراهم می کنند. کمربند های ورزشی به بلند کردن وزنه های سنگین کمک می کنند که در صورت عدم وجودشان، این کار ممکن است آسیب زا باشد.

بیشتر بدانید: توپ مدیسن بال چیست

کمربند بدنسازی چیست؟

کمربند بدنسازی، نوعی کمربند است که هنگام بلند کردن وزنه های سنگین به دور کمر بسته می شود و عمل لیفت یا بلند کردن وزنه یا هالتر را تسهیل و از ستون فقرات محافظت میکند. کمربند های مختلف بسته به نوع، هدف و کاربردشان از مواد مختلفی ساخته می شوند.

کمربندهای بدنسازی معمولاً از چرم ضخیم ساخته می شوند اما کمربندهای نایلونی نیز در دسترس هستند. کمربندهای چرمی به دلیل ماندگاری طولانی، دوام و استحکام، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. کمربندهای بدنسازی معمولاً بین 10 تا 15 سانتی متر پهنا دارند. آنها به یک سگک فلزی ختم می شوند که پس از پوشیدن روی کمر آنها را محکم می کند.

کمربند بدنسازی چیست

کمربند بدنسازی برای چیست؟

اولین سوالی که هنگام مطالعه در مورد کمربند بدنسازی به ذهن خطور می کند این است که کمربند بدنسازی چه کار می کند؟ پس بیایید دقیق تر بررسی کنیم که هدف از کمربند وزنه برداری چیست؟

به عنوان یک روش، اکثر ورزشکاران از کمربند بدنسازی برای بلند کردن وزن اضافی استفاده می کنند که بدون بستن کمربند قادر به بلند کردن آن نیستند. زیرا کمربند بدنسازی حمایت بیشتری از بدن و ستون فقرات می کند.

کمربند وزنه برداری دو هدف مهم دارد:

  • سطح فشار وارد شده به کمر هنگام بلند کردن وزنه را کاهش می دهد. این فشار زمانی که کمربند حفره شکمی را فشرده می کند، کاهش می یابد و فشار داخل شکمی (IAB) ایجاد می شود. این فشار باعث حمایت بیشتر در جلوی استخوان‌های کمر می‌شود، که به ماهیچه‌های ستون فقرات اجازه می‌دهد در حین انجام لیفت، نیروی بیشتری اعمال کنند.
  • همچنین در حین انجام لیفت بالای سر، شانس هایپراکستنشن را کاهش می دهد. هایپراکستنشن ناهنجاری است که در آن مفصل از موقعیت طبیعی خود فاصله می گیرد و باعث افزایش یا کاهش زاویه نسبت به حالت طبیعی می شود.

بیشتر بدانید: کاربرد شیکر بدنسازی

وظیفه کمربند بدنسازی

این کمربندها برای محافظت از خود در برابر جراحت یا آسیب طراحی شده اند. کمربند وزنه برداری یا کمربند پاورلیفتینگ می تواند یادآور نگه داشتن ستون فقرات شما در موقعیت صحیح باشد و می تواند به حفظ فشار شکم برای تثبیت ستون فقرات در هنگام بلند کردن اجسام سنگین کمک کند.

تاثیر کمربند بدنسازی

قبل از دانستن مکانیسم کار کمربند بدنسازی، ابتدا باید نحوه حرکت بدن را در حین انجام اسکوات، دد لیفتینگ یا پرس با وزنه سنگین یاد بگیرید. در شرایط عادی، هسته که به آن تنه نیز می گویند نرم و مانند اسفنج بسیار انعطاف پذیر است.

این ویژگی باعث می شود که فرد راحت تر به پهلو، جلو و عقب خم شود و همچنین به راحتی بپیچد. اما این انعطاف‌پذیری کار را در حین اسکوات دشوار می‌کند، زیرا نمی‌خواهید هسته‌ای اسفنجی داشته باشید که زیر فشار آسیب ببیند. در عوض، همه به دنبال هسته ای می گردند که به اندازه کافی سخت و محکم باشد.

تاثیر کمربند بدنسازی

برای بدست آوردن یک هسته سخت و سفت، مستحکم کردن آن یک نیاز ضروری است. که معمولاً هنگام بلند کردن یا فشار دادن، چیزی سنگین لازم میشود. به هل دادن ماشین متوقف شده فکر کنید، برای این کار باید عمیق نفس بکشید و همراه با سفت نگه داشتن عضلات مرکزی بدن، آن را مستحکم نگه دارید.

نفس عمیق کشیدن و نگه داشتن آن و همزمان سفت نگه داشتن تنه منجر به افزایش سریع فشار داخلی هسته بدن می شود. این تمرین در نهایت مرکز اسفنجی شما را به یک ساختار سخت تبدیل می کند. این سفت شدن ماهیچه ها فرد را قادر می سازد بدون ایجاد آسیب به ستون فقرات، وزنه های سنگین تری را بلند کند یا فشار دهد.

شما باید یک چیز را در ذهن خود روشن کنید که کمربند بدنسازی به خودی خود برای مستحکم کردن کمر شما مفید نیست. این نوعی اسکلت بیرونی نیست که تنها با پوشیدن آن کمر شما را تقویت کند.

این فقط یک عامل بازدارنده به بالاتنه شما می دهد تا در حالی که وزنه سنگین را بلند می کنید، ماهیچه های هسته مرکزی را محکم و سفت نمایید.

کمربند بدنسازی عضلات مرکزی را با فشار به عقب مستحکم می کند تا سفت شوند و به طور غیرمستقیم با محکم و سفت نگه داشتن عضلات مرکزی تنه را محکم می کند.

بیشتر بدانید:انواع میله های بارفیکس

بیشتر بخوانید: انواع توپ فوتبال و فرق توپ فوتبال و فوتسال

انواع کمربند ورزشی

انواع کمربندهای ورزشی بر اساس کاربردشان شامل کمربند های بدنسازی، کمربند های پاورلیفتینگ، کمربند های ولکرو و کمربند های مخصوص دیپ است که در زیر توضیحات بیشتری در مورد آن ها بیان شده است.

1- کمربند های بدنسازی

  • از چرم ساخته شده اند.
  • این کمربندها در پشت ضخیم و در جلو نازک هستند.
  • در پشت پهن‌تر و در جلو نسبتاً باریکتر هستند.
  • این کمربندها ترکیبی از کمربند های Velcro و کمربند های پاور لیفتینگ هستند.
  • سگک غلتکی فولاد ضد زنگ دو شاخه، برای امنیت و تنظیم بیشتر ساخته شده است.
  • کمربند های بدنسازی فشار بیشتری نسبت به کمربند Velcro دارند اما فشار کمتری نسبت به کمربند های برقی ایجاد می‌کنند.

کمربند بدنسازی چیست

2- کمربند های پاورلیفتینگ

  • این کمربندها سفت و ضخیم ساخته شده اند.
  • عرض آنها در سراسر کمربند یکسان است.
  • کمربند های پاور لیفتینگ یک سطح اضافی روی عضلات شکم ایجاد می کنند که تماس مستقیم با کمربند دارند.
  • اکثر کمربند ها از جنس گیره دو شاخه و فولاد ضد زنگ است.
  • آنها فشار داخلی زیادی را ایجاد می کنند که در نهایت ثبات بیشتری را ایجاد و به ورزشکار اجازه می دهد وزن اضافی را حمل کند.

کمربند های پاورلیفتینگ

3-کمربندهای ولکرو Velcro

  • از مواد مصنوعی ساخته شده اند.
  • این تسمه‌ها نیروی محدودی را تحمل می‌کنند که میزان آن به اندازه کمربند بستگی دارد.
  • آنها در مقایسه با کمربندهای پاور لیفتینگ یا بدنسازی، کمترین فشار زیر شکمی را ایجاد می کنند.
  • این کمربندها آنقدر خوب نیستند که عملکردی کارآمد و بالا داشته باشند، اما برای تمرینات تفریحی کافی هستند.

کمربندهای ولکرو Velcro

بیشتر بدانید: راهنمای خرید دستگاه بدنسازی خانگی

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید توپ والیبال + قیمت بهترین توپ والیبال جهان(5 مارک برتر!)

4- کمربند های مخصوص دیپ

این کمربند ها برای اتصال وزنه به خودشان به کار میروند و برای تمرینات دیپ، بارفیکس، سینه، پشت بازو و پشت به کار می‌روند. کمربند های مخصوص دیپ در دو جنس چرم و مصنوعی موجود است.

کمربند های مخصوص دیپ

انواع کمربند بدنسازی بر اساس جنس ساخت

1- انواع کمربند بدنسازی چرم

نام کمربندکمربند بدنسازی چرمی
طراحی این کمربندهای بدنسازی چرمی به شکل کانکتور، استوانه ای یا مخروطی در دسترس هستند.
فعالیت هایی که باید در آنها استفاده شودکمربندهای چرمی برای پاورلیفتینگ، وزنه برداری یا حتی برای ورزش های تفریحی ایده آل هستند.
کیفیت کمربند هااین کمربند ها بادوام، محکم و سنگین هستند.

انواع کمربند بدنسازی چرم

2- کمربند بدنسازی نایلونی

نام کمربندکمربند بدنسازی نایلونی
طراحیاین کمربندهای بدنسازی نایلونی یا در طرح های استوانه ای یا مخروطی موجود هستند، کمربندهای تمرین با وزنه معمولی نیز از همان مواد ساخته شده اند.
فعالیت هایی که باید در آنها استفاده شودکمربندهای نایلونی برای وزنه برداری، تمرینات تفریحی یا حتی تمرینات کاربردی مفید میباشند.
کیفیت کمربند های نایلونیاین کمربند ها بسیار متنوع، سبک وزن و برای استفاده راحت هستند.

کمربند بدنسازی نایلونی

بیشتر بدانید: کتل بل چیست | تاریخچه، فواید و انواع کتل بل

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید راکت بدمینتون با 5 نکته مهم

کمربند بدنسازی چه فوایدی دارد؟

مزایای استفاده از کمربند بدنسازی را بصورت مفصل در ادامه مطالعه میکنید:

1- کمربند بدنسازی باعث افزایش فشار داخل شکم می شود

استفاده از این کمربندها خوب است زیرا منجر به افزایش فشار داخل شکم می شود. این کار انجام تمرینات سنگین و پرفشار بدنسازی را برای ورزشکار آسان تر می کند.

2- کمربند بدنسازی ثبات ستون فقرات را فراهم می کند

همانطور که قبلاً اشاره کردیم کمربند بدنسازی فشار را در شکم افزایش می دهد و در نهایت منجر به تثبیت ستون فقرات می شود.

افزایش فشار به ستون فقرات کمک می کند تا ثبات و قدرت خود را حتی در حین انجام تمرینات سخت شامل بلند کردن وزنه های سنگین حفظ کند.

این در نهایت از افتادگی ستون فقرات جلوگیری می کند و مانع از صدمه دیدن آن در هنگام وزنه برداری می‌شود.

3- کمربند بدنسازی یک تکیه‌گاه برای شکم ایجاد می کند

با بستن این کمربندها، شکم وزنه‌بردار چیزی پیدا میکند که به آن تکیه کند. به دلیل در دسترس بودن تکیه‌گاهی که می توان به آن فشار داد، فشار شکم افزایش می یابد و باعث می شود تمرین پربارتر و کارآمدتر شود.

همچنین فرد می تواند با کمی تلاش خود فشار داخل شکم را افزایش دهد. برای انجام این کار، باید یک نفس عمیق بکشید و نفس خود را در داخل حبس نمایید.

پس از آن، نفس را به روش معمولی بازدم نکنید زیرا فقط هوا از ریه های شما خارج می کند بدون اینکه مزایای اضافی برای شما به همراه داشته باشد. هنگام بازدم بسیار مراقب باشید و آن را با کمک عضلات شکم خود خارج کنید. این حرکت خاص به مانور والسالوا معروف است.

4- کمربند بدنسازی دامنه حرکتی کمر را محدود می کند

بستن این کمربندها از چند جهت برای وزنه بردار بسیار سودمند است. یکی از مزایای بزرگ بستن کمربند وزنه برداری محدودیت دامنه حرکت ستون فقرات است.

این کمربند ها دامنه حرکتی کمر را محدود می کنند تا در هنگام بلند کردن وزنه های سنگین از وزنه بردار محافظت بیشتری نماید.

5- کمربند بدنسازی ورزشکار را قادر می سازد تا حرکت اسکات و ددلیفت را بهتر انجام دهد

استفاده از این مدل کمربندها بسیار خوب است چون انجام تمرینات وزنه برداری سخت و سنگین را به روشی قابل اعتماد و بهبود یافته برای کاربر آسان می کند و در نهایت ورزشکار نتایج بالایی را نشان می دهد. بستن کمربند بدنسازی به انجام بهتر حرکت اسکات و ددلیفت کمک می‌کند.

بیشتر بدانید: انواع مچ بند مناسب بدنسازی

مزایای استفاده از کمربند ورزشی هنگام تمرین سنگین

  • فشار داخل شکمی را بین 15 تا 40 درصد افزایش می دهد.
  • آتروفی ستون فقرات را بین 25 تا 50 درصد کاهش می دهد.
  • کمربند بدنسازی سرعت حرکت را 6 تا 15 درصد افزایش می دهد.

منبع

خرید کمربند بدنسازی و وزنه برداری بصورت عمده و خرده

اسپرت مال برای شما فروشگاه های عمده و خرده کمربند وزنه برداری را جمع آوری کرده است که با کلیک روی هر کدام میتوانید به اطلاعات تماس ایشان دسترسی داشته باشید. شماره های تماس هر فروشگاه و تولیدی داخل آگهی آن قرار دارد که اگر با موبایل باشید کافی است روی شماره تولیدی یا فروشگاه کلیک کنید و اگر با کامپیوتر یا لپ تاپ هستید، شماره آن ها قابل مشاهده است که میتوانید شماره گیری کنید.

سخن پایانی

کمربند های بدنسازی زیر مجموعه کمربند های ورزشی هستند و هنگام انجام حرکات بدنسازی مانند اسکوات پا و ددلیفت استفاده میشوند. این کمربند ها فشار داخل هسته بدن را افزایش میدهند و تکیه گاهی برای ستو فقرات ایجاد میکنند تا هم قدرت ورزشکار هنگام انجام این حرکات بدنسازی افزایش یابد و هم ایمنی در طی این تمرین ها بیشتر شود.

کمربند بدنسازی برای هر ورزشکار و بدنساز لازم و ضروری است تا خود را از آسیب های جدی ستون فقرات مصون نگه دارد. امیدواریم از این مقاله در مورد کمربند های ورزشی نهایت استفاده را برده باشید و بدانید چرا باید از کمربند های بدنسازی استفاده نمایید. لطفا نظرات، پییشنهادات و سوالات خود را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید: انواع میله بارفیکس

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید تردمیل

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

اسپرت مال اولین و بزرگترین پاساژ آنلاین خرید عمده لباس و لوازم ورزشی در ایران است.

برند های محبوب ورزشی ایرانی

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه